Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bank of America boekt lagere winst

Gepubliceerd op 15 januari 2020 13:20 | Views: 2.248

Bank of America Corp 21 jan

31,77 -0,57 (-1,76%)

CHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft in het vierde kwartaal van 2019 een lagere winst behaald, vooral onder druk van de gedaalde rente in de Verenigde Staten. De nettowinst bedroeg 7 miljard dollar tegen 7,3 miljard dollar in het vierde kwartaal een jaar eerder.

De totale baten kwamen uit op 22,3 miljard dollar, eveneens minder dan een jaar daarvoor. De rente-inkomsten namen af vanwege de renteverlagingen door de Federal Reserve. Wel verstrekte de bank meer leningen aan bedrijven en consumenten en werd meer verdiend met de handel in obligaties. Bij de aandelenhandel was een daling van de omzet te zien. Topman Brian Moynihan sprak van goede resultaten voor het financiële concern in een gestaag groeiende economie met solide klantactiviteit.

Over heel 2019 kwam de winst uit op 29,1 miljard dollar op 91,2 miljard dollar aan inkomsten. Bank of America verklaarde vorig jaar het recordbedrag van 34 miljard dollar te hebben uitgekeerd aan aandeelhouders via dividend en aandeleninkopen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Bank of America Corp 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare