Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Duitse toezichthouder houdt 25 banken in de gaten'

Gepubliceerd op 15 januari 2020 12:53 | Views: 2.947 | Onderwerpen: banken, Duitsland

FRANKFURT (AFN) - De Duitse financiële toezichthouder Bafin houdt 25 banken scherp in de gaten, schrijft zakenkrant Handelsblatt op basis van documenten die het bij de overheid heeft opgevraagd. Bij die banken is een verhoogd risico op witwaspraktijken. Bafin gaat bij die banken de systemen voor het tegengaan en opsporen van witwassen controleren.

Als die controles niet tot tevredenheid leiden bij de toezichthouder, kan Bafin een speciale vertegenwoordiger bij een bank plaatsen om orde op zaken te stellen. Dat gebeurde al bij Deutsche Bank en internetbank N26.

In totaal controleert Bafin zo'n 1500 banken in Duitsland. Die worden in vier categorieën ingedeeld, waarvan er dus 25 in de hoogste risicogroep zitten. Namen daarvan zijn niet bekendgemaakt, maar het zou om een "bonte mix" van kleine banken en grote, internationale banken gaan.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Erny 15 januari 2020 14:06
    quote:

    Realist2018 schreef op 15 januari 2020 13:20:


    Bizar hoeveel banken dat zijn en niet eens in Italie maar bij onze buur Duitsland. Mijn gevoel zegt er is veel mis wat wij niet weten net zoals in 2007/2008!

    Witwassen is zo'n beetje de core business van banken, dus dit verbaast mij niet.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare