Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse inflatie zakt onverwacht weg

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse inflatie is in december onverwacht teruggelopen en op de laagste stand in drie jaar uitgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Office for National Statistics. De lagere inflatie voedt de verwachting dat de Bank of England (BoE) binnenkort de rente zal verlagen.

De inflatie kwam in december uit op 1,3 procent op jaarbasis, waar dat een maand eerder nog 1,5 procent was. Economen hadden in doorsnee erop gerekend dat het leven in het Verenigd Koninkrijk vorige maand met eenzelfde percentage duurder zou zijn geworden. Voor consumenten is de lage inflatie goed nieuws. De lonen in het Verenigd Koninkrijk gaan met meer dan 3 procent omhoog.

Met name hotelovernachtingen werden flink goedkoper in december. Ook de prijzen van schoenen en kleding daalden, waarbij de grote concurrentie voor winkelketens een rol speelde.

De inflatie is overigens al sinds augustus onder het door de BoE beoogde niveau van 2 procent. Economen denken dat de geldontwaarding dat niveau mogelijk nog wel anderhalf jaar niet kan halen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links