Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plussen op Europese beurzen

Kleine plussen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de plus. Ook de andere Europese graadmeters zaten in de lift. Berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China boden enige steun aan de handel. Beleggers wachtten verder op het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.

De AEX noteerde omstreeks 15.45 uur 0,6 procent hoger op 497,84 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 682,65 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,4 procent.

Als het Britse Lagerhuis dinsdagavond de deal wegstemt, heeft May vanaf woensdag drie dagen om met een ander plan te komen. Onder de opties zijn uitstel van de brexit, verkiezingen, nog een referendum of gewoon lid blijven. Het EU-lidmaatschap van de Britten loopt op 29 maart af. Als er dan niets is geregeld, is er een 'no-dealbrexit'.

Air France-KLM

Meest in het oog springende verliezer op het Damrak was Air France-KLM. De luchtvaartcombinatie zakte 5,7 procent in de MidKap na een adviesverlaging door Deutsche Bank. Daarnaast waarschuwde samenwerkingspartner Delta Air Lines in de Verenigde Staten dat de shutdown van de Amerikaanse overheid de resultaten in het huidige kwartaal negatief kunnen beïnvloeden.

De beurswaarde van Wereldhave dikte met 0,1 procent aan. Het vastgoedfonds kondigde het vertrek aan van topman Dirk Anbeek en herhaalde de winstverwachting. Op de lokale markt steeg Kardan verder bijna 9 procent. De Israëlische investeerder verkoopt zijn meerderheidsbelang in de Oekraïense activiteiten van autoverhuurbedrijf Avis aan samenwerkingspartner Universal Transportation Solutions (UTS).

Volkswagen

Elders in Europa trok Volkswagen (plus 0,3 procent) de aandacht. De Duitsers gaan een samenwerking aan met Ford Motor op het gebied van pick-uptrucks en bestelauto's. Swiss Re daalde 1,2 procent in Zürich. De herverzekeraar waarschuwde voor grote schadeclaims in het afgelopen kwartaal vanwege onder meer orkaan Michael in Florida en de grote Californische bosbranden.

De euro was 1,1442 dollar waard, tegen 1,1474 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,9 procent tot 51,96 dollar. Brentolie kostte ook 2,4 procent meer, op 60,41 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links