Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Autofabrikant PSA voelt Chinese tegenwind

PARIJS (AFN) - De Franse autobouwer PSA Group, met de merken Peugeot en Citroën, heeft in 2018 de verkopen op de Chinese markt flink zien dalen, onder druk van de bredere neergang van de autoverkopen in China. Wel wist het bedrijf, met ook Opel, Vauxhall en DS, de wereldwijde verkoop vorig jaar op te voeren.

In China kromp de verkoop met ruim 32 procent. PSA zegt te werken aan plannen om de uitdagingen in het land het hoofd te bieden. De wereldwijde verkoop nam vorig jaar met 6,8 procent toe tot 3,9 miljoen voertuigen, wat een nieuw record is voor PSA. De Europese verkoop ging sterk omhoog, dankzij de overname van Opel en Vauxhall van het Amerikaanse General Motors (GM) in 2017. Het Europese marktaandeel lag aan het eind van het jaar op ruim 17 procent.

Verder zag het concern de verkoop in het Midden-Oosten afnemen. Dat kwam omdat PSA zich terugtrekt uit Iran door de hernieuwde Amerikaanse sancties tegen het land, terwijl ook in Turkije de zaken moeizaam gaan vanwege de economische crisis. Dat gold ook voor Argentinië.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links