Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grote order in verschiet voor Boskalis

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft een intentieverklaring ontvangen voor de gunning van een contract voor de ontwikkeling van de haven van Duqm in Oman. Dat maakte de baggeraar en maritiem dienstverlener zondag bekend. Het contract met een waarde van circa 480 miljoen euro wordt door Sezad, het Special Economic Zone Authority Duqm, toegekend.

De definitieve toekenning is afhankelijk van bepaalde condities waaraan Sezad dient te voldoen, aldus Boskalis. Het betreft een zogenoemde 'engineering, procurement, construct'-deal, voor de aanleg van een 'bulk liquid berth'-terminal. De haven van Duqm is een bestaande strategische haven met een droogdokfaciliteit en industriële vrijhandelszone, gelegen in de Al Wusta regio tussen Muscat en Salalah.

Diverse bagger- en civiele werkzaamheden worden onder de verantwoordelijkheid van Boskalis uitgevoerd, waaronder het verdiepen van het havenbassin naar 18 meter diepte, landaanwinning, de aanleg van een kilometer lange kademuur, twee aanlegsteigers en stenenwerk.

Voor de uitvoering van de baggerwerkzaamheden wordt de nieuwe megasnijkopzuiger Helios, die medio 2017 in de vaart komt, een jumbo en een middelgrote sleephopperzuiger ingezet. Boskalis denkt dat de ontwerpwerkzaamheden de komende weken aan zullen vangen en dat het materieel medio 2017 wordt gemobiliseerd. Het project zal naar verwachting in 2020 worden opgeleverd, zo verwacht de onderneming.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,600 18 apr
+0,400 +0,32%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links