Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Citigroup vertienvoudigt kwartaalwinst

NEW YORK (AFN) - Citigroup heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een nettowinst van 3,3 miljard dollar (3 miljard euro) in de boeken gezet. Dat is bijna tien keer zoveel als in de vergelijkbare periode een jaar eerder. Toen leed de winst van de Amerikaanse bank flink onder boetes, schikkingen en herstructureringslasten.

De winstsprong die Citigroup vrijdag rapporteerde was daarnaast te danken aan fikse kostenbesparingen en hogere inkomsten. De totale baten stegen in het vierde kwartaal met 3,4 procent tot 18,5 miljard dollar. De bank moest wel 588 miljoen dollar opzij zetten voor slechte leningen, waar in de vergelijkbare periode vorig jaar per saldo juist voor 441 miljoen dollar aan voorzieningen vrijviel.

Over heel 2015 steeg het resultaat onder de streep naar ruim 17 miljard dollar, het hoogste niveau sinds 2006. Topman Michael Corbat wees er in een toelichting op hoe anders de bank er in die tijd uitzag. Onder invloed van de financiële crisis die in 2007 de kop opstak, is Citigroup flink kleiner geworden en is de firma op veel minder speelvelden actief.

Wells Fargo

Daarnaast wordt onder leiding van Corbat geïnvesteerd in de inperking van risico's en een betere naleving van de sinds de crisis fors aangescherpte wet- en regelgeving. ,,Wij zijn ongetwijfeld een eenvoudigere, kleinere, veiligere en sterkere financiële instelling geworden'', aldus de topman.

Bij branchegenoot Wells Fargo, 's lands grootste hypotheekverstrekker, bleef de winst in het vierde kwartaal stabiel op 5,7 miljard dollar, terwijl de baten met 1 procent aandikten tot 21,6 miljard dollar. De bank trok meer spaargeld aan en zag ook de kredietverlening aan zowel consumenten als bedrijven groeien. De jaarwinst was met 23 miljard dollar nagenoeg even hoog als in 2014.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Beter dan verwachte kwartaalcijfers voor Citigroup
  2. 12 apr Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Citigroup

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. aljosa 15 januari 2016 15:31
    Ik denk dat Citibank het meeste verdiend aan de manipulaties met bankderivaten/hefboomproducten...n.l door verkoop van aandelen die bijna de stop/loss grens van hun speeders bereikt hadden.....meestal valt de prijs van aandeel maar voor 1 minuut onder de stop/loss grens
    Dat valt me regelm. op...ook bij andere banken. Zal dat kunnen???
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links