Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Snel akkoord fusie T-Mobile US en Sprint'

Gepubliceerd op 14 dec 2018 om 21:33 | Views: 2.288 | Onderwerpen: telecommunicatie

DT.TELEKOM AG NA 16 aug

14,94 +0,31 (+2,11%)

WASHINGTON (AFN) - T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nadat de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

Amerikaanse overheidsfunctionarissen hebben Deutsche Telekom, het Duitse moederbedrijf van T-Mobile, onder druk gezet om te stoppen met het gebruik van Huawei-apparatuur. Sprint-moeder SoftBank neemt naar verluidt op eigen initiatief afstand van Huawei. Er bestaan zorgen dat China via Huawei-netwerkapparatuur kan spioneren. Dat wordt overigens door Huawei ontkend.

T-Mobile US maakte afgelopen voorjaar bekend dat het Sprint wil overnemen. De aandelendeal heeft een waarde van 26 miljard dollar. De deal wordt door toezichthouders onderzocht. Daarbij gaat het onder meer om een veiligheidsevaluatie. Zowel Sprint als T-Mobile US maken overigens zelf geen gebruik van Huawei-technologie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
DT.TELEKOM AG NA

Gerelateerd

telecommunicatie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE TELEKOM AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord