Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VfL Wolfsburg rondt transfer Bazoer af

WOLFSBURG (AFN) - Ajax en VfL Wolfsburg hebben woensdag de transfer van Riechedly Bazoer afgerond. De twintigjarige middenvelder verlaat de club uit Amsterdam in de winterstop en tekent een contract van 4,5 jaar, zo bevestigen beide clubs op hun websites.

Met de overgang is een bedrag van 12 miljoen euro gemoeid. Bazoer stond tot de zomer van 2020 onder contract bij de club uit de hoofdstad, die de zesvoudig international vier jaar geleden voor zo'n 300.000 euro overnam van PSV.

Ajax liet zaterdag al weten dat de transfer van Bazoer naar VfL Wolfsburg waarschijnlijk deze week al rond zou komen. Trainer Peter Bosz nam de middenvelder daarom al niet op in zijn selectie voor het duel van zondag met FC Twente. Hij gaf Bazoer voor de rest van het jaar vrijaf.

Bazoer wordt bij VfL Wolfsburg ploeggenoot van Jeffrey Bruma. Ton Lokhoff is assistent-trainer bij de huidige nummer vijftien van de Bundesliga. Bazoer verruilde in 2012 de jeugd van PSV voor Ajax, waar hij zichzelf meer kans gaf snel het eerste elftal te halen. Hij debuteerde twee jaar geleden in de hoofdmacht van de club uit de hoofdstad en veroverde onder trainer Frank de Boer snel een basisplaats.

Bazoer wimpelde vorig jaar interesse af van Napoli, dat 25 miljoen euro voor hem wilde betalen. Hij vond het verstandiger om bij Ajax te blijven. De middenvelder vertelde vorige maand graag te willen vertrekken, omdat de kans op een basisplaats bij Ajax voorlopig niet groot is. Bosz houdt vast aan een middenveld met Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech en heeft voldoende alternatieven voor dit drietal achter de hand.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 apr Drie commissarissen Ajax kondigen vertrek aan 3
  2. 02 apr Slotcall: daar gaat de winst, maar gelukkig beperken chippers de schade

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links