Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TMG bevestigt overnamebod van Mediahuis

AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) bevestigt dat het een ongevraagd overnamebod heeft ontvangen van de Vlaamse krantenuitgever Mediahuis en investeerder VP Exploitatie. Dat liet TMG woensdag weten in een persverklaring.

Het bod bedraagt 5,25 euro per aandeel in contanten. TMG gaf aan het bod zorgvuldig te overwegen en te bestuderen. De bieding waardeert het mediabedrijf op 243 miljoen euro. De handel in aandelen TMG werd eerder op de dag op last van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stilgelegd. Later werd deze hervat en schoot het aandeel TMG bijna 50 procent omhoog tot 5,15 euro.

VP Exploitatie is het investeringsbedrijf van de familie Van Puijenbroek, de grootaandeelhouder van TMG met circa 40 procent van de aandelen. Mediahuis is in Nederland al eigenaar van NRC Media en de Limburgse regionale kranten.

De biedende partijen hebben inmiddels toegang gehad tot informatie die van belang is voor de waardering van TMG. Het moederbedrijf van De Telegraaf blijft zich in de tussentijd richten op de uitvoering van de zelfstandige strategie en zal nadere mededelingen doen indien van toepassing.

Mediahuis en VP Exploitatie lieten in een verklaring weten dat het doel is om de ondernemingen Mediahuis en TMG ,,te combineren tot een toonaangevend multimediabedrijf dat ook op de lange termijn succesvol blijft op de Nederlands-Belgische markt''. Zij zien een sterke strategische logica voor de voorgenomen krachtenbundeling. De Telegraaf kan daarin zijn eigen koers blijven varen. Volgens de partijen werd TMG in augustus benaderd met een voorstel.

TMG is naast De Telegraaf ook het moederconcern van gratis dagblad Metro, de regionale krantengroep HMC, websites als Geenstijl en Jaap.nl en puzzeluitgever Keesing. Ook is het mede-eigenaar van radiozenders als Sky Radio en Veronica. Mediahuis is in eigen land uitgever van Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Als het tot een overname komt, vallen nog meer Nederlandse dagbladen in Belgische handen. De Persgroep is al eigenaar van het AD, de Volkskrant en Trouw, en bezit daarnaast de regionale kranten die vroeger samen Wegener vormden. In België geeft de concurrent van Mediahuis onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd uit.

TMG is bezig met een forse reorganisatie, waarvan de hoofdlijnen afgelopen zomer bekend werden gemaakt. Door de verschillende bedrijfsonderdelen nauwer te laten samenwerken en te snoeien in onder meer ondersteunende diensten, probeert het bedrijf zich te wapenen tegen de voortdurende daling van de opbrengsten uit advertenties. Vooral bij de gedrukte media doet die zich flink voelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links