Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Metro voorspelt bescheiden omzetgroei

DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse winkel- en groothandelsconcern Metro ziet komend jaar ruimte voor een bescheiden groei van de omzet en winst, na een boekjaar waarin de verkopen nagenoeg stabiel bleven. Dat maakte de eigenaar van onder meer Media Markt en Makro woensdag bekend.

Metro liet in oktober al weten dat de vergelijkbare omzet in het eind september afgesloten boekjaar min of meer gelijk was aan die van een jaar eerder. De totale opbrengsten kwamen uit op 58,4 miljard euro. Onder de streep bleef 599 miljoen euro over, ruim 10 procent minder dan in het voorgaande boekjaar. Afgezien van eenmalige posten is de winst juist iets toegenomen.

Media-Saturn, het bedrijfsonderdeel waar de elektronicaketen Media Markt onder valt, boekte afgelopen jaar een lichte vooruitgang. Ondanks de nog altijd lastige economische omstandigheden wist het de omzet iets op te voeren tot 21,9 miljard euro. Dat was mede te danken aan een sterke groei van de onlineverkopen. Die gingen met 11 procent omhoog naar 2 miljard euro.

Groothandelstak

De groothandelstak, waar Makro toe behoort, zag de omzet licht dalen tot een slordige 29 miljard euro. Dat kwam mede door nadelige wisselkoerseffecten. Bij de supermarkten van Real was ook sprake van een kleine daling van de omzet, tot 7,5 miljard euro.

Metro maakte eerder dit jaar bekend dat het zich wil opsplitsen. De groothandels- en levensmiddelentak wordt losgekoppeld van de elektronicawinkels van Media-Saturn. Medio 2017 moet dat proces zijn afgerond. Het is de bedoeling dat daarmee de groeivooruitzichten voor beide ondernemingen verbeteren. De prognose die Metro woensdag gaf is gebaseerd op de huidige situatie, aldus het bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: weinig verrassing bij Sligro
  2. 08 apr Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sligro Food Group

14,060 17:35
-0,140 -0,99%
Premium

Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links