Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

EIB stopt eind 2021 met fossiele investeringen

Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 21:12 | Views: 1.462

BRUSSEL (AFN/RTR) - De Europese Investeringsbank (EIB) stopt vanaf eind 2021 met investeringen in projecten die te maken hebben met fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. Dat liet het bestuur van de EIB weten bij de presentatie van een nieuwe strategie rond energie-investeringen.

In de toekomst zal de focus komen te liggen op technologie voor schonere energie, efficiëntie en hernieuwbare energievormen. Daarmee komen volgens de EIB in de periode tot 2030 voor 1000 miljard euro aan investeringen voor klimaataanpak en duurzame energie vrij. Alle financieringsactiviteiten van de EIB zullen vanaf eind volgend jaar in lijn liggen met de klimaatafspraken van Parijs, aldus de verklaring.

"Het klimaat is het belangrijkste onderwerp op de politieke agenda van onze tijd", verklaarde EIB-president Werner Hoyer. EIB-vicepresident Andrew McDowell zei dat het besluit om van fossiele investeringen af te stappen met "overweldigende steun" was genomen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jonas
0

Compleet gestoord die EIB! En dan die arrogantie van wij weten wel wat wij voor U moeten doen! Laat ze zich gewoon bij hun kerntaak houden i.p.v. Groene Ridder spelen met vaag mandaat.

Omdat er toch met die Groene Dwazen zal zijn uit te komen, mijn voorstel we stappen met een aantal landen uit deze club der Groen dol gedraaiden!

Wat een arrogantie en dat zonder enige volksinvloed!

Groet, Jonas

PS Fossiele brandstof is dus ook biomassa een belangrijke iets voor Wiebes met zijn klimaattafeltjes om die energiecentrales aan DE GANG TE HOUDEN MET DAT AFSCHAFFING GAS

suske wiet
1
Ze zijn volledig de kluts verloren en maken de economie volledig kapot .
Ja dan krijg je een beter klimaat maar in welke toestand leven we dan .
Terug naar af ?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links