Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'SBM een goed geoliede machine'

Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 09:15 | Views: 3.559

HAL Trust 11 dec

144,60 0,00 (0,00%)

SBM Offshore 11 dec

15,95 -0,04 (-0,22%)

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore ontpopt zich tot een goed geoliede machine. Dat concluderen analisten van KBC Securities na de handelsupdate van de oliedienstverlener. Daarbij verhoogde SBM de prognoses voor dit jaar. Kenners van ING hadden onder meer oog voor opmerkingen over de strikte discipline van SBM bij het inschrijven op nieuwe opdrachten.

KBC bestempelde de resultaten van SBM als solide. Daarbij lukt het de onderneming om soepeltjes nieuwe opdrachten binnen te hengelen. Investeringen worden efficiënt geregeld en de opbrengsten van Turnkey stijgen significant. Verder wijst KBC op de focus van SBM op duurzaamheid. Dit wordt voor investeerders een steeds belangrijker aspect.

SBM verhoogde zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat van meer dan 750 miljoen euro naar circa 800 miljoen euro. Ook de omzetprognose werd weer opwaarts bijgesteld. Dat deed SBM ook al na de publicatie van de halfjaarcijfers.

Bijstelling positief

ING noemde de bijstelling van de prognose positief, maar niet geheel verrassend. De bank hanteert een koopadvies op SBM met een koersdoel van 20 euro. Ook KBC blijft bij zijn koopadvies voor SBM met een koersdoel van 22 euro.

Het aandeel noteerde donderdag na krap een uur handelen 1,9 procent hoger op 16,59 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HAL Trust 75% zegt kopen 4 stemmen
SBM Offshore 100% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links