Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Henkel spreekt van lastige marktomstandigheden

Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 08:27 | Views: 937

HENKEL AG+CO.KGAA VZO 06 dec

94,50 +0,60 (+0,64%)

UNILEVER 11:51

54,25 -0,13 (-0,24%)

DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse concern Henkel heeft de winst afgelopen kwartaal zien dalen. Het moederbedrijf van merken als Schwarzkopf, Persil en Pritt sprak wederom van lastige marktomstandigheden maar herhaalde zijn recent al neerwaarts bijgestelde verwachtingen voor heel het jaar.

Henkel is onder meer extra geld kwijt aan marketing om concurrentie van rivalen als Procter & Gamble af te slaan. Ook voelt het bedrijf de lastige omstandigheden op de industriële afzetmarkt, zoals de automotive-sector.

Henkel zette een bedrijfsresultaat (ebit) van 774 miljoen euro in de boeken. Dat was een jaar eerder nog 833 miljoen euro. Henkel wijt die teruggang onder meer aan extra investeringen die het heeft moeten doen in zijn divisie voor consumentengoederen en digitale versterkingen. De omzet van Henkel dikte iets aan, tot bijna 5,4 miljard euro. Maar op eigen kracht was er sprake van krimp.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
UNILEVER 100% zegt kopen 1 stemmen
HENKEL AG+CO.KGAA VZO 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

HENKEL AG & CO. KGAA

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links