Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichte groei voor Duitse economie

BERLIJN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Duitse economie zit niet in een recessie. In het derde kwartaal was in de grootste economie van de eurozone sprake van een groei van 0,1 procent op kwartaalbasis, zo meldde het Duitse statistiekbureau.

De groei was tegen de verwachting van economen in. Die gingen in doorsnee uit van een teruggang van het bruto binnenlands product met 0,1 procent, waarmee wel sprake zou zijn geweest van twee kwartalen op rij van krimp en daarmee van een recessie.

Dat de situatie in Duitsland al tijden minder is, is geen geheim. Eerder verlaagde het land al zijn verwachting voor de economische groei in 2020. Vooral de Duitse industrie heeft meer en meer te lijden van de handelsoorlog. De toename van protectionistische maatregelen drukt op de Duitse export, waardoor de vraag naar Duitse producten afneemt.

Het ministerie van Economische Zaken van Duitsland weet het mindere toekomstbeeld eerder aan de afzwakkende wereldwijde vraag, de brexit en de aanhoudende handelsoorlog. De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz sprak donderdag andermaal van een groeivertraging in plaats van een crisis. En als het wel tot een crisis komt, dan beschikt Duitsland volgens hem over voldoende middelen om in te grijpen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 november 2019 08:33
    "German passenger car sales rise 12.7% in October
    On November 4, the Germany Federal Motor Vehicle Office (KBA) announced that there were 284,593 new passenger car registrations in October, a 12.7% increase from the same month last year.
    Year-to-date sales increased 3.4% with 3,024,751 cars registered in the first ten months of 2019.
    Volkswagen brand sales of 56,877 units (20.0% market share) increased 39.4% in October compared to the same month in 2018."

    En op Europees niveau 14,5% toename in het aantal autoverkopen t.o.v. oktober vorig jaar.

    Dat is toch wel positief nieuws, mag ik hopen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links