Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore zet stijgende lijn voort

Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 07:22 | Views: 2.978

HAL Trust 10 dec

144,60 0,00 (0,00%)

SBM Offshore 10 dec

15,99 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft duidelijk de stijgende lijn te pakken. De maritiem dienstverlener rekent voor dit jaar op een hogere omzet en bedrijfsresultaat dan waar het eerder op rekende, vooral door een sterk derde kwartaal. Volgens topman Bruno Chabas pakten met name de resultaten van het onderdeel Turnkey beter uit dan geraamd.

De beursgenoteerde onderneming rekent nu op circa 2,1 miljard dollar aan omzet en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 800 miljoen dollar. Dat was ruim 2 miljard dollar omzet met een bedrijfsresultaat van meer dan 750 miljoen dollar. Deze prognose is op basis van de boekhoudmethode 'directional'. Na de publicatie van de halfjaarcijfers verhoogde SBM ook al zijn verwachtingen.

Bij Turnkey steeg de omzet tot en met het derde kwartaal met 90 procent tot 498 miljoen dollar. Bij Lease and Operate, het grootste onderdeel van SBM, was sprake van een geringe daling van de opbrengsten tot 978 miljoen dollar. Al met al steeg de omzet met 18 procent tot 1,5 miljard dollar.

Projecten volgens plan

Volgens Chabas verlopen alle projecten van SBM volgens plan. Het bedrijf sleepte de voorbije periode verschillende contracten binnen, waaronder een opdracht van ExxonMobil voor een productie- en opslagschip (FPSO) in Guyana, al zijn daar nog niet alle goedkeuringen voor binnen. Chabas stipte vooral het grotere plaatje aan, omdat het het gaat om een langdurige leveringsovereenkomst met de Amerikaanse energiereus. Het schip wordt gebouwd via het Fast4Ward-programma, waardoor FPSO's met grotere productiecapaciteit relatief snel kunnen worden gebouwd.

Verder benadrukte Chabas dat SBM gedisciplineerd en selectief kijkt naar marktkansen. Daarbij is een grote rol weggelegd voor Fast4Ward. De onderneming overweegt via het programma ook de bouw van multifunctionele rompen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 1 stemmen
SBM Offshore 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links