Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lagere opening beurzen New York'

'Lagere opening beurzen New York'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting licht lager. Er zijn onder meer kwartaalcijfers van 's werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot. Daarnaast worden de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de VS in de gaten gehouden op Wall Street.

Beleggers kijken ook naar een bijeenkomst van centrale bankiers bij de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. Fed-voorzitter Janet Yellen zei daar dat de risico's voor de financiële stabiliteit relatief bescheiden zijn.

Home Depot kwam voor opening met kwartaalcijfers. De doe-het-zelfketen blijft profiteren van het herstel op de Amerikaanse huizenmarkt en zette extra omzet in de boeken in de nasleep van orkanen die delen van de VS teisterden. De winst- en omzetverwachting voor het gehele jaar werd verhoogd.

General Electric

De verkoper van auto-onderdelen Advance Auto Parts opende eveneens de boeken. Het bedrijf wist met zijn winst de verwachtingen te overtreffen.

General Electric (GE) kan weer in beweging komen na de scherpe koersval een dag eerder. Maandag kondigde het industrieel concern onder meer een nieuwe strategie aan waarbij bedrijfsonderdelen worden afgestoten plus een dividendverlaging. RBC verlaagde het beleggingsadvies en koersdoel voor GE.

Ook de keten van sportbars Buffalo Wild Wings staat in de schijnwerpers. Maandag nabeurs schoot het aandeel omhoog na berichten door The Wall Street Journal dat investeerder Roark Capital een bod heeft gedaan op de onderneming van meer dan 2,3 miljard dollar. Roark is al eigenaar van onder meer fastfoodketen Arby's en Carl's Jr.

Kleine ondernemers

Op het macro-economisch front werd bekend dat het vertrouwen van kleine ondernemers in de VS in oktober licht is gestegen. Verder gingen de Amerikaanse producentenprijzen in oktober met 0,4 procent omhoog op maandbasis.

De beurzen in New York sloten maandag met minieme winsten. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 23.439,70 punten. De brede S&P noteerde ook 0,1 procent in de plus op 2584,84 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot eveneens 0,1 procent hoger op 6757,59 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links