Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Thuisbezorgd.nl schort commissie nieuwe restaurants tijdelijk op

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 15:13 | Views: 2.230

JUST EAT TAKEAWAY 17:36

90,40 +1,92 (+2,17%)

AMSTERDAM (AFN) - Thuisbezorgd.nl schort de commissie voor restaurants die zich aanmelden bij de maaltijdbezorger tijdelijk op. Ook wordt er geen commissie gerekend voor afhaalbestellingen. De maatregelen zijn volgens thuisbezorgd.nl bedoeld om restaurants te ondersteunen naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Alle horecagelegenheden met uitzondering van hotels moeten vanaf woensdagavond de deuren sluiten.

Thuisbezorgd.nl, dat onderdeel is van het beursgenoteerde concern Just Eat Takeaway, geeft ook een korting van 25 procent op Scoober, de eigen bezorgdienst voor restaurants zonder eigen bezorgers. De maatregelen gelden in ieder geval tijdens de sluiting van de horeca de komende vier weken.

Tijdens de eerste lockdown in maart nam het maaltijdbestelbedrijf al vergelijkbare maatregelen. Tot dusver heeft thuisbezorgd.nl al voor meer dan 30 miljoen euro aan ondersteuning van restaurants uitgegeven.

Branchegenoot Deliveroo is eveneens met een nieuw steunpakket gekomen. Dat is bedoeld voor aangesloten restaurants. Zij betalen voorlopig geen commissie meer voor het gebruik van Deliveroo's Pickup-dienst. Onderdeel van het pakket is ook dat restaurants meer controle krijgen over hun financiën. Restaurants kunnen zich bijvoorbeeld dagelijks laten uitbetalen, zodat ze direct kunnen profiteren van de inkomsten die binnenkomen via bezorgen en afhalen. Deliveroo heeft ook een fooi geïntroduceerd die klanten de mogelijkheid biedt om restaurants een fooi te geven wanneer zij een bestelling plaatsen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 58% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare