Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Britse groei Just Eat Takeaway positief'

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 08:51 | Views: 1.835 | Onderwerpen: Groot-Britannië

JUST EAT TAKEAWAY 27 jan

89,66 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalupdate van Just Eat Takeaway kan voor een positieve reactie op de beurs zorgen. Met name de versnelde groei van het aantal maaltijdbestellingen in het Verenigd Koninkrijk geeft daar aanleiding toe, schrijven analisten van Morgan Stanley in een reactie.

De groei op de Britse markt laat volgens Morgan Stanley zien dat investeringen hun vruchten afwerpen. Daarnaast verraste het maaltijdbestelbedrijf kenners van de bank met de groei van het aantal bestellingen in Duitsland. Ook de stijging van het aantal bestellingen in Australië met meer dan 100 procent is opmerkelijk, hoewel deze markt nog niet echt tot de kerngebieden van het Brits-Nederlandse fusiebedrijf wordt gerekend. Morgan Stanley hanteert een overweight-advies voor Just Eat Takeaway.

Analisten van ING stellen dat de groei "ver boven" hun verwachtingen lag. Ze zagen daarbij dat de groei met name versnelde in de gebieden waar Just Eat dominant was. Gedeeltelijk is dat te verklaren door toegenomen investeringen in die regio's. Die ontwikkeling biedt volgens de marktvorsers ruimte voor verdere groei in de komende kwartalen.

Grubhub

Bovendien geven de resultaten hoop voor de integratie van Grubhub, menen de analisten. Beperkte, maar gerichte agressieve investeringen kunnen snel resultaat opleveren, is volgens hen de les. ING hanteert een koopadvies voor Just Eat Takeaway met een koersdoel van 130 euro.

Het aandeel Just Eat Takeaway was woensdag rond 10.15 uur koploper in de AEX-index met een plus van 5,3 procent op 103 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 69% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare