Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KLM Catering wil weer verbod op stakingen

Gepubliceerd op 14 okt 2019 om 16:58 | Views: 1.149 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 14 nov

10,32 +0,14 (+1,33%)

SCHIPHOL (AFN) - KLM Catering Services (KCS) heeft een kort geding aangespannen om te voorkomen dat een nieuwe staking van cateraars voor ernstige problemen zorgt op Schiphol. KCS regelt onder meer de catering voor vluchten van KLM op Schiphol. Intercontinentale vluchten kunnen niet vertrekken zonder maaltijden aan boord.

Vorige week werd een kort geding voor de eerste stakingsdag van FNV wegens een cao-conflict op het laatste moment nog afgeblazen na toezeggingen van de vakbond. De cateraar en KLM vreesden toen grote problemen op Schiphol doordat overstappers op de luchthaven zouden stranden als hun aansluitende langeafstandsvlucht niet zou kunnen vertrekken. Intercontinentale vluchten kregen alsnog een maaltijd.

FNV zegt nu dat de acties door de concessies nauwelijks impact hadden. "Voor de stakingsdagen van 17 en 24 oktober willen wij ruimere acties mogelijk maken, namelijk een 24-uurs staking. KCS wil dit laten verbieden." Het kort geding wordt dinsdag behandeld. De acties vinden ook plaats bij andere cateringbedrijven, maar daar heeft het kort geding geen betrekking op.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links