Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdamse beurs lager in middaghandel

Amsterdamse beurs lager in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond maandag halverwege de middag op verlies. Ook elders in Europa deden de belangrijkste beursgraadmeters een stap terug. De opluchting over de gedeeltelijke Amerikaans-Chinese handelsdeal werd deels tenietgedaan door tegenvallende export- en importcijfers uit China. Daarnaast bleef de blik gericht op ontwikkelingen rond de brexit.

De AEX-index op Beursplein 5 stond omstreeks 15.45 uur 0,5 procent lager op 574,32 punten. De MidKap was vlak op 843,51 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 0,6 procent.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was ArcelorMittal de grootste daler met een verlies van 4 procent. Het staalconcern had last van de tegenvallende Chinese handelscijfers. De financiële bedrijven ABN AMRO en Aegon zakten tot 1,9 procent. Bierbrouwer Heineken voerde de schaarse stijgers aan met een plus van 1 procent. Philips steeg 0,7 procent na bekendmaking van de uitbreiding van een samenwerking.

Beter Bed

Op de lokale markt in Amsterdam won Beter Bed ruim 26 procent. Het beddenbedrijf verkoopt zijn Duitse dochter Matratzen Concord aan investeerder Magical Honour Limited voor 5 miljoen euro in contanten. Het Duitse onderdeel, dat ook in Oostenrijk en Zwitserland actief is, werd geplaagd door een schandaal rond giftig schuim in matrassen. Analisten van KBC Securities verhoogden het advies voor het aandeel.

Centenaandeel Esperite verloor ruim de helft van zijn beurswaarde. Het stamcelbedrijf gaat in beroep tegen de faillissementsuitspraak van de rechtbank Gelderland. Esperite maakte begin deze maand bekend afscheid te willen nemen van al zijn operationele activiteiten en door te willen gaan als investeerder op gebied van gezondheidszorg.

MidKap

In de MidKap ging Fagron aan kop met een plus van 4,5 procent. Grootaandeelhouders Baltisse en Waterland hebben hun belang in de apothekerstoeleverancier met succes verkocht.

De euro was 1,1025 dollar waard, tegen 1,1044 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,7 procent minder op 53,22 dollar. Brentolie zakte 2,6 procent in prijs tot 58,92 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links