Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brussel wil soepeler omgang met luchtvaartslots verlengen

Gepubliceerd op 14 september 2020 14:59 | Views: 973

Air France-KLM 17:35

2,90 -0,08 (-2,79%)

BRUSSEL (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen kunnen waarschijnlijk nog de hele winter rekenen op soepeler EU-regels voor start- en landingsrechten. Daardoor hoeven ze niet bang te zijn dat ze die zogeheten slots verliezen omdat ze er wegens de coronacrisis te weinig gebruik van maken.

De Europese Commissie zag het niet gebruiken van de start- en landingsrechten sinds de de uitbraak van de coronapandemie in maart al door de vingers, maar wil dat nu verlengen tot 27 maart. De luchtvaart staat nog steeds op een laag pitje en dat zal waarschijnlijk voorlopig niet veranderen, denkt EU-commissaris Adina Vălean (Vervoer).

Normaliter vervallen start- en landingsrechten als vliegmaatschappijen die niet voldoende benutten. Zo hoopt Brussel vliegvelden zo goed mogelijk in te zetten en alle maatschappijen een eerlijke kans te geven. Maar als die strenge regels weer gaan gelden, zien luchtvaartmaatschappijen zich misschien gedwongen lege vliegtuigen de lucht in te sturen.

Het is wel zaak dat de maatschappijen rechten teruggeven die ze echt niet nodig hebben, waarschuwt Vălean. Dat gaat nu niet altijd goed en "dat moet verholpen worden". De EU-commissaris is blij met de afspraken die de luchtvaart daarover zelf heeft gemaakt. Voor het eind van het jaar komt ze met een plan om, zodra de luchtvaart weer op gang komt, weer over te gaan naar de normale regels.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare