Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kiadis krijgt goedkeuring voor start klinische studie VS

Gepubliceerd op 14 september 2020 07:34 | Views: 5.504 | Onderwerpen: Verenigde Staten

Kiadis Pharma 11:26

5,40 -0,01 (-0,09%)

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA goedkeuring gekregen voor de start van een klinische studie naar behandeling van Covid-19, dat wordt veroorzaakt door het coronavirus. Bij de test maakt de biotechnoloog gebruik van de zogenoemde Natural Killer cellen, grote witte bloedlichamen die de eerste verdedigingslinie in het menselijk afweersysteem vormen tegen kankercellen en infecties.

De FDA keurde een aanvraag van Nationwide Children’s Hospital (NCH) in Columbus, Ohio, goed. Kiadis en NCH bereiden momenteel de start van de studie voor. Volgens Kiadis-topman Arthur Lahr beschikken K-NK-cellen over de juiste antivirale eigenschappen, veiligheidsprofiel en schaalbaarheid om breed te kunnen worden ingezet tegen Covid-19 en toekomstige wereldwijde pandemieën.

Kiadis startte onlangs met de preklinische en klinische ontwikkeling van haar K-NK-ID101 programma voor de behandeling en preventie van COVID-19, en verwacht van de Amerikaanse overheid subsidie te ontvangen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kiadis Pharma 68% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Kogovus 14 september 2020 08:05
  Zegt helemaal niets. Ze hebben wel eerder een goedkeuring gekregen. Boel moet gewoon weer even vol lucht geduwd worden. Dan kan er een emissie tegen mega korting overheen en Jan met de pet is zijn geld weer kwijt. Zo gaat het al jaren en zal waarschijnlijk deze keer niet anders zijn.

  Gr. Ko
 2. forum rang 5 Reply 14 september 2020 08:09
  Kiadis Pharma is zwaar ondergewaardeerd.

  Na de deal met Sanofi, zoals aangekondigd op 8 Juli, liep de koers reeds op tot € 2,46

  Nu is daar aanvullend toestemming vanuit de FDA voor onderzoek naar COVID-19 gerelateerde symptomen met daarbij een verwachte subsidie vanuit de Amerikaanse Overheid.

  Trek uw eigen conclusies zou ik zeggen aangaande het kansrijke unieke nieuwe platform van Kiadis Pharma.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare