Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FNV kondigt nieuwe werkonderbreking KLM aan

Gepubliceerd op 14 sep 2019 om 08:31 | Views: 2.647 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 21 nov

10,22 0,00 (0,00%)

AMSTELVEEN (AFN) - Vakbond FNV kondigt voor volgende week een nieuwe werkonderbreking van vier uur aan. Het is volgens de vakbond nog niet bekend wanneer die zal zijn. De actie wordt twee dagen van tevoren kenbaar gemaakt. Begin september leidden twee werkonderbrekingen van twee uur tot annuleringen en veel overlast voor reizigers.

Daarmee reageert FNV op het vastgelopen cao-overleg. "KLM blijft halsstarrig weigeren om tot een goede cao voor het grondpersoneel te komen. Ze laten daarmee hun eigen medewerkers in de kou staan", vindt FNV-bestuurder Jan van den Brink. De onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden voor 15.000 mensen die vallen onder de cao Grondpersoneel lopen al vier maanden.

KLM meldde in de nacht van vrijdag op zaterdag al rekening te houden met nieuwe acties. De maatschappij heeft de bonden een nieuw loonbod gestuurd met een loonsverhoging van 7 procent bij een cao-looptijd van 2 jaar en 9 maanden. Ook is er een alternatief op tafel gelegd met een loonsverhoging van 8,5 procent, maar met aanpassing van de winstdelingsregeling.

Volgens de luchtvaartmaatschappij hebben de bonden VNC, FNV Cabine en FNV Grond het eindbod voor grond- en cabinepersoneel afgewezen. "KLM vindt dat onbegrijpelijk", meldt zij in een verklaring.

FNV wil dat de KLM-grondmedewerkers per jaar 4 procent meer loon krijgen en volgens minder zware roosters moeten werken. Ook verlangt de bond een betere verhouding tussen het aantal uitzendkrachten en vaste medewerkers. "Het grondpersoneel doet belangrijk werk. Als zij hun werk niet kunnen doen, gaat er geen vliegtuig de lucht in", aldus Van den Brink.

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) zegt in een reactie "dat het na twee topjaren, mede dankzij de enorme inzet van het personeel middels productiviteitsverhoging, nu echt tijd is voor een goede structurele loonsverhoging". De KLM heeft daar volgens VNC "onvoldoende gehoor aan willen geven en kiest in plaats van een passende beloning voor haar personeel opnieuw voor onrust brengen onder het korps". De bond zegt na de afwijzing van het eindbod van KLM met leden te bespreken wat de volgende stap moet zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
josti5
0
Lekker doorgaan, vakbonden!
Goed voor de concurrentiepositie.
Verzwakken, die KLM.
Slopen, die KLM.
Goed voor de werkgelegenheid.
Kunnen de Fransen de KLM-deur sluiten.

sebapao
0
Onbegrijpelijk. Keer op keer komt klm met een aanbod maar wordt er doodleuk weer gestaakt. Net kleine kinderen
Sir Cryptalot
0
Hogere lonen aanbieden dan maar. Duurdere tickets, minder passagiers, minder vluchten, minder personeel, lagere koers, overname door X, nieuwe CAO van x, en huilen maar hoe goed ze het vroeger hadden.
geryhound
0
ja zo slecht FNV wat zijn zijn die mensen zuur die bij de FNV werken ik denk dat het in hun kantoorgebouw gewoon naar augurken ruikt zo zuur zijn die mensen geworden,
Go Go Go !
0
Ach, kwestie van tijd en de FNV houdt op te bestaan. Een bijna uitgerangeerde club linkse rakkertjes, die tegen alles aan wensen te schoppen. Zo rijk inmiddels dat ze niet meer durven te publiceren dat ze honderden miljoenen aan belegd vermogen hebben.

Ontevreden als grondpersoneel bij KLM ? ... doen solliciteren als postbezorger bij PostNL. Gezonde functie in de buitenlucht, lekker veel beweging, geen stress aan het hoofd. Bijkomend voordeel voor hen is dat de looneis van FNV daar momenteel 10 % is.
Stephan010
1
Nu grondmedewerkers, volgend keer de stewards/stewardessen en dan weer de piloten.
Kan beter met Lufthansa of een andere maatschappij vliegen, ben je zeker van je vlucht.
Bonost
0
Of misschien mogen de grondwerkers ook eens mee profiteren van een betere economie na jaren van stilstand. Zelfs onze minister-president verfoeit de werkgevers in hun loonbeleid. Hij heeft niet voor niets een lagere vennootschapsbelasting die in petto stond voor het bedrijfsleven in de ijskast gezet.
Begrijpelijk dat de vakbonden er nu harder in staan dan voorheen alleen de FNV. Blijkt maar weer dat de FNV al die tijd gelijk heeft gehad. Het is echter nu uit met het pappen en nathouden van de gewone man.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links