Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelsvrees drukt Wall Street omlaag

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag licht in het rood. De handelsvrees op Wall Street keerde terug na het bericht dat president Donald Trump groen licht heeft gegeven voor importheffingen op 200 miljard dollar aan goederen uit China. Eerder was er juist nog enige hoop bij beleggers dat de Verenigde Staten en China het handelsoverleg zouden hervatten.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,2 procent lager op 26.107 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2900 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 7999 punten.

Volgens persbureau Bloomberg heeft Trump zijn medewerkers opdracht gegeven de heffingen uit te gaan voeren. Donderdag accepteerde Peking juist nog een uitnodiging van Washington voor verdere handelsgesprekken, al liet Trump wel doorschemeren dat hij geen druk voelt om tot een deal te komen tussen beide economische grootmachten.

Technologiefondsen omlaag

Bedrijven die gevoelig zijn voor de Amerikaans-Chinese handelsvete moesten terrein prijsgeven. Zo verloor machinebouwer Caterpillar 1,2 procent. Ook technologiefondsen hadden het lastig. Google-moeder Alphabet, Amazon en Apple gingen tot 1,2 procent omlaag.

Adobe Systems stond eveneens in de aandacht. De softwaremaker, vooral bekend van Photoshop, zette afgelopen kwartaal een recordomzet in de boeken en verhoogde de winst fors. Ook voor de rest van het jaar verwacht Adobe dat de sterke vraag naar zijn producten aanhoudt. Het aandeel ging 2,4 procent vooruit.

Consumentenvertrouwen

Daarnaast waren er verschillende macro-economische cijfers. Zo werd gemeld dat de detailhandelsverkopen in de VS in augustus met 0,1 procent zijn gestegen op maandbasis, wat minder sterk is dan verwacht. De Amerikaanse industriële productie ging vorige maand wel sterker omhoog dan was gedacht door economen. De Universiteit van Michigan liet weten dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in september naar het hoogste niveau in zes maanden is gestegen.

De euro was 1,1635 dollar waard, tegen 1,1662 dollar bij het slot van de handel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 68,80 dollar. Brentolie werd iets goedkoper op 78,07 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. willem1000 15 september 2018 10:24
    Zal dit keer de olie de dollar keren?verwacht lagere dollar,rente stijging,hier en daar.
    Als al duidelijk: Canada in diskrediet bij T, China gaat door. Nu Japan nog? Softe Brexit, met of zonder rekening voor Britten. Kans zonder betaling of uitgestelde lening.Johnson wordt het niet,gelukkig maar.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links