Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geen eenduidig beeld op Europese beurzen

Geen eenduidig beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten lieten donderdagmiddag geen eenduidig beeld zien. Ook na de licht lagere opening op Wall Street bleven de koersuitslagen klein. Behalve in Londen, waar de Bank of England (BoE) voor dalende koersen zorgde door te hinten op een spoedige afbouw van het stimuleringsbeleid.

In Amsterdam stond de toonaangevende AEX-index 0,1 procent hoger op 529,17 punten. De MidKap ging 0,3 procent omlaag naar 811,28 punten. De DAX in Frankfurt daalde 0,2 procent, terwijl de CAC 40 in Parijs 0,1 procent won. De FTSE in Londen leverde 1 procent in.

De Bank of England worstelt met een sterk oplopende inflatie. De centrale bank besloot desondanks de rente op het huidige, zeer lage niveau te houden. Ook de omvang van het stimuleringspakket bleef nu nog gelijk, maar de BoE hintte op een afbouw in de nabije toekomst. Dat zorgde voor een stijgend pond maar dalende aandelenkoersen.

SBM Offshore

Sterkste stijger in de AEX was oliedienstverlener SBM Offshore met een plus van 1,7 procent. Ook supermarktconcern Ahold Delhaize gooide hoge ogen met een winst van 1,2 procent. Onderaan stond verzekeraar Aegon, die na een flinke opmars in de afgelopen dagen 2,3 procent inleverde.

In de MidKap sloot WDP de rij met een min van 1,6 procent. Het logistiek vastgoedbedrijf heeft 17 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen voor de overname van een industriële locatie in België. Bodemonderzoeker Fugro was koploper met een plus van 1,1 procent.

ASR

ASR leverde eveneens 1,6 procent in. De Nederlandse staat heeft zijn resterende belang in de verzekeraar, die een dag eerder nog de overname aankondigde van branchegenoot Generali Nederland, van de hand gedaan.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair verloor 4 procent. De Ierse prijsvechter heeft een rechtszaak voor het Europees Hof van Justitie verloren. Werknemers kunnen daardoor bij arbeidsgeschillen mogelijk in hun eigen land naar de rechter stappen, in plaats van in Ierland.

De euro was 1,1889 dollar waard, tegen 1,1893 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie steeg 1,4 procent tot 49,99 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder en bracht per vat 55,64 dollar op.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 14 september 2017 17:06
    Gisteren deed de datum geen goeds aan mijn fondsen,vandaag zal het slechte weer hen wel parten spelen,voorlopig ben ik de schitterende winst van maandag en dinsdag,al weer voor meer dan de helft kwijt.
    Het wat tegenvallende groeicijfer van de chinese ekonomie zal nu wel de oorzaak zijn van vuurrood,een groot intervieuw in het ad met een topman van mercedes,waarin hij voluit gaat voor de elektrische auto,kon het tij niet keren,ook het meevallende oeso cijfer niet,evenmin het sterk meevallende ww cijfer uit amerika niet.
    Het lijkt er veel op dat er een verschuiving richting de olie plaats vind.
    Shelletje heb ik lange tijd in de portefuille gehad,met als enige resultaat,dat de koers groeide als een koeienstaart,naar beneden,alleen het leuke dividend was een doekje voor het bloeden,maar nu lijkt het er op dat ik mijn positie stevig moet gaan verzwaren.
    Aan sif is wel te zien,dat het stevig waait de laatste tijd,ook de superkruidenier leek leuk te gaan herstellen,maar met de komst van new york ging de helft van de winst er weer aan.
    Morgen gaan hopenlijk mijn metaaltjes de rally hervatten,anders moet ik er toch aan gaan denken,om wat bakens te verzetten,veel geluk ermee!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links