Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corona zet reissector onder druk op beurzen Europa

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 17:55 | Views: 5.171 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De reissector kreeg vrijdag op de Europese beurzen een duidelijke tik te verwerken. De Britse quarantaineplicht voor reizigers uit onder meer Frankrijk en Nederland wakkerde de zorgen over een tweede golf van het coronavirus aan. Dat deed de waarde van bedrijven in de branche geen goed. Op Beursplein 5 viel ook het verlies van Unibail-Rodamco-Westfield op.

De AEX-index op Beursplein 5 verloor 2 procent tot 558,66 punten. De MidKap zakte 1,4 procent tot 802,11 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs raakten tot 2,2 procent kwijt.

Air France-KLM verloor 5,8 procent aan beurswaarde. Daarmee was het fonds de hekkensluiter in de MidKap. De budgetmaatschappijen Ryanair en easyJet zakten tot 6,6 procent. IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, verloor 4,8 procent en reisorganisatie TUI daalde 8,4 procent. De Britse quarantaineplicht geldt voor reizigers uit onder meer Nederland, Aruba, Frankrijk, Monaco en Malta omdat de corona-infecties daar te hoog zijn.

URW

Sterkste daler bij de hoofdfondsen in Amsterdam was Unibail-Rodamco-Westfield. Het vastgoedfonds verloor 6,6 procent. De koers maakte een duikvlucht na geruchten dat het bedrijf via een aandelenuitgifte 3 miljard euro wil ophalen. Dat geld is nodig om door de crisis te komen. Verder zette Aegon (min 2,6 procent) zijn verval van een dag eerder voort. De verzekeraar raakte donderdag ruim 15 procent kwijt na tegenvallende resultaten.

Beursintermediair Flow Traders, die met cijfers kwam, stond bij de middelgrote bedrijven 4,2 procent hoger. Het bedrijf profiteerde in het tweede kwartaal opnieuw van verhoogde handelsvolumes door onrust op de financiële markten tijdens de coronacrisis. Wel was dat voordeel aanzienlijk minder groot dan in de eerste drie maanden van het jaar, toen de grote koersval in maart voor veel extra handelsbewegingen zorgde.

Koersen

In Frankfurt dikte Hapag-Lloyd ruim 13 procent aan. De Duitse containervervoerder heeft ondanks de coronacrisis in de eerste helft van het jaar zijn winst zien stijgen, dankzij lagere brandstofprijzen en kostenbesparingen. Daimler zakte 0,1 procent. Het moederconcern van Mercedes-Benz is meer dan 2 miljard dollar kwijt aan Amerikaanse schikkingen in verband met het dieselschandaal.

De euro was 1,1832 dollar waard tegen 1,1820 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent in prijs tot 42,04 dollar. Brentolie werd ook 0,4 procent goedkoper, op 44,76 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare