Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL mag postzegel flink duurder maken

PostNL mag postzegel flink duurder maken

DEN HAAG (AFN) - Het versturen van brieven en kaarten wordt ook volgend jaar weer duurder. PostNL krijgt de ruimte om tarieven van postproducten flink te verhogen, zo heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt. Maar het postbedrijf zal naar eigen zeggen kiezen voor een gematigde verhoging, zoals het de voorbije jaren ook heeft gedaan.

De post- en pakketbezorger mag volgens de wettelijke regels tarieven tot 16,4 procent verhogen, rekening houdend met de verdere daling van het aantal poststukken en de inflatie. Hoe minder post verstuurd wordt, des te hoger de tarieven mogen zijn. PostNL liet direct weten dat de prijsstijging ver onder de 16,4 procent komt te liggen. De prijsverhoging wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Vorig jaar kreeg PostNL de ruimte voor een verhoging van de prijzen met 14,2 procent en besloot destijds postzegels nog geen 5 procent duurder te maken.

Kosten

Momenteel kost een postzegel voor het versturen van een brief of ansichtkaart binnen Nederland 0,87 euro. Een digitale postzegel of postzegelcode is 0,83 euro. Dat gaat dan om poststukken met een gewicht tot 20 gram.

Voor een het aan huis bezorgen van een pakket binnen Nederland tot 10 kilogram is een consument 6,95 euro per verzending kwijt en online gefrankeerd 6,50 euro. Wordt een pakket bezorgd op een PostNL-locatie dan kost de verzending 5,95 euro. Een pakketje dat in de brievenbus past van maximaal 2 kilogram kost 4,35 euro. Indien online gefrankeerd is dit bedrag 3,90 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 5
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Terechter 14 augustus 2019 08:46
    Wat een krankzinnig voorstel. Mede door de verhoudingsgewijs forse verhogingen van de postzegelprijs is het versturen van post aanzienlijk afgenomen. Let wel: de inflatie is nog geen 2% per jaar. Bij de ACM is er klaarblijkelijk niemand die nadenkt over het belang van de consument.
  2. MartijnN1932 14 augustus 2019 08:47
    Ik denk dat we dan een 2x verhoging nodig zullen hebben om de bezorgers fatsoenlijk te betalen.

    Nee het is goed dat Sandd niet wordt overgenomen. Laat deze zelf maar aan zijn eigen problemen ten ondergaan, zonder PostNL negatief te raken.

    We hebben eerst orde op zaken nodig binnen PostNL met een nieuwe topman/vrouw.. eentje die wel verstand heeft van zaken doen..
  3. forum rang 4 Mijn Vriend 14 augustus 2019 09:30
    Dit nieuws geeft alleen aan hoever Autoriteit Consument & Markt (ACM) van de werkelijkheid staat. Post is zoals de paard en wagen eerder, het is einde oefening. Het is aan PostNL om het tempo van deze uitfasering te bepalen. Ze willen dat blijkbaar langzaam doen vanwege Sandd en vakbonden.
  4. down 14 augustus 2019 09:38
    Als je maar flut nieuws vermeld dan stijgt de koers Dat zag je gisteren ook bij ACM steel dat er een gesprek zou plaatsvinden tussen China en de USA vanwege de handelsoorlog en prompt steeg de koers van down naar up op een uur tijd na het nieuws Ook dit bericht dat de postzegel moet stijgen is er weer zo eentje waar je je afvraagt of beleggers nog wel hun hersens gebruiken
    Postnl kampt al jaren met de terugloop van hun briefpost bezorging en wil de postzegel verhogen omdat het mag ik zeg mag maar dat zou de doodsteek worden voor het bedrijf want alleen pakjes bezorgen word dan ook duurder!!!!!!!!!!!
  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 14 augustus 2019 12:31
    Minder aanbod hogere prijs, groot aanbod lagere prijs dat snapt toch iedereen, ik wil best betalen om mijn post snel te ontvangen en bovendien goed voor PostNL.

    Ik kijk om me heen en zie veel mensen in weelde leven, 36 urige werkweek, grote auto en vaak van de zaak, steeds verdere vliegreizen en geen nee te koop, maar wel zeuren over een postzegeltje van minder dan een euro...
  6. HJ deTuinman 14 augustus 2019 12:42
    Tsja, PostNL bezorgt zich helemaal suf met de online aangeschafte spullen en daar wordt het geld met bakken tegelijk uitgegeven. Maar Nederlanders klagen zich suf over een eurocent meer of minder voor het bezorgen van de post en pakketjes. En Herna is daar gevoelig voor.

    Omhoog met die marges Herna; het mag van de ACM, dus maak er gebruik van!
  7. forum rang 9 josti5 14 augustus 2019 12:46
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 14 augustus 2019 09:30:

    Dit nieuws geeft alleen aan hoever Autoriteit Consument & Markt (ACM) van de werkelijkheid staat. Post is zoals de paard en wagen eerder, het is einde oefening. Het is aan PostNL om het tempo van deze uitfasering te bepalen. Ze willen dat blijkbaar langzaam doen vanwege Sandd en vakbonden.
    Och, de werkelijkheid is wellicht, dat bij beide bedrijven wat vriendjes, vriendinnetjes of familieleden van elkaar zitten.
    De wereld is klein...
  8. eu-forist 14 augustus 2019 19:20
    quote:

    josti5 schreef op 14 augustus 2019 12:46:

    [...]

    Och, de werkelijkheid is wellicht, dat bij beide bedrijven wat vriendjes, vriendinnetjes of familieleden van elkaar zitten.
    De wereld is klein...

    Hammer on the nail
    Als Postnl mag verhogen mag Sandd dat ook en dit komt beide bedrijven op dit ogenblik erg goed uit.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,318 17 apr
0,000 0,00%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links