Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oud Imtech-top moet alsnog boetes betalen

DEN HAAG (AFN) - Twee voormalig bestuurders van het ter ziele gegane installatiebedrijf Imtech moeten alsnog boetes betalen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Boudewijn Gerner, de voormalige financieel directeur, moet 500.000 euro overmaken. De boete voor oud-bestuursvoorzitter René van der Bruggen is 1 miljoen euro.

Van der Bruggen en Gerner vormden in 2012 samen de raad van bestuur van het beursgenoteerde Imtech. Toezichthouder AFM legde het duo de boetes in 2015 op, omdat Imtech destijds beleggers ,,onvolledig en misleidend" informeerde over een pretparkproject in Polen. Imtech had een bedrag van bijna 150 miljoen euro als betaling voor het project in Polen in de boekhouding opgenomen, terwijl er in werkelijkheid niets was betaald.

De rechtbank Rotterdam verwierp later die boetes. Het CBb ziet wel voldoende bewijs voor die overtreding. Tegen deze uitspraak kan geen beroep worden aangetekend.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 14 augustus 2018 11:44
    Inderdaad. De straf is een schertsvertoning. Aan de hand van list en bedrog hebben de bestuurders de aandeelhouders telkens op het verkeerde been gezet. Ze hebben zich voor tientallen miljoenen verrijkt, het bedrijf ten gronde gericht, aandeelhouders zijn hun investering kwijt en de bestuurders komen lachend weg met maximaal 1 miljoen boete… :(
  2. pieren 14 augustus 2018 12:26
    Die twee clowns die Gerner en van der Bruggen opvolgden, zouden precies hetzelfde behandeld moeten worden:

    Zowe van der aast als turkesteen hebben precies geweten wat ze deden, terwijl ze nog even 1 (of was het meer?) mrd bij beleggers ophaalden dat direct de zak van ING en Rabo in ging.

    Laffe en bovenal slechte bestuurders.

    Bijzonder vreemd dat zij nog steeds actief zijn
  3. forum rang 6 de tuinman 14 augustus 2018 14:19
    quote:

    suske wiet schreef op 14 augustus 2018 11:46:

    Heb er altijd in gelooft en nog mee gedaan aan de laatste kapitaal verhoging .
    Mijn maag draait er nog van om .
    Spijtig dat we het recht niet in eigen handen mogen nemen .
    Ik heb via de VEB nog een aardig bedrag terug gekregen. In verhouding maar een beetje, maar dan heb je toch het idee dat er wat gedaan wordt.
  4. [verwijderd] 14 augustus 2018 15:08
    Die Gerner heeft toch een grappig linkedin profile

    "cfo
    Company Name
    Imtech N.V.
    Dates Employed
    2002 – 2013
    Employment Duration
    11 yrs
    -a european technical services provider in the fields of electrical , mechanical engineering and IT
    -approximately 27,000 employees
    -organic growth and 90 acquisitions, annual revenue growth from 1.8 billion to 5.1 billion "
  5. NLScorpio 14 augustus 2018 15:55
    Om dit soort boetes lachen die lui. En ze hebben een schoon geweten. Schoften zijn het. Maar zoals altijd komen ze er mee weg. Heeft me een hoop centjes gekost en die lui lachen zich rot. Wel goed dat ze alsnog de boete gekregen hebben. Die klote rechtbank verwierp de boetes. Waarom? Recht is recht en krom is krom maar niet in Nederland.
  6. opa uil 14 augustus 2018 17:04
    5 Amerikaanse investerings bedrijven gingen grootscheeps short. Short gaan doe je niet snel tenzij je weet dat een bedrijf het slecht doet. Grootscheeps short gaan doe je alleen als je heel zeker weet dat een bedrijf failliet gaat. Deze investerings bedrijven hebben dus voor wetenschap gehad. Kan niet anders.Deze voorwetenschap heeft voor de desbetreffende personen heel veel geld opgebracht. Als ik in deze zaak onderzoeker was zou ik naar bankrekeningen zoeken in de VS waar de bonussen op werden gestort. Natuurlijk is dit theorie maar een duidelijker verwijzing kan je niet krijgen.
  7. Paul70 15 augustus 2018 12:19
    Het is hier een bananen koninklijk. De majesteit heeft vlak voor de laatste emissie het Koninklijk Predikaat verlengd. Zoals iedereen weet staat het Koninklijk Predikaat voor de hoogste normen en bedrijfsvoering. Ik weet nu beter, het staat voor mij voor list en bedrog. Ik ben het vertrouwen in de
    overheid volledig kwijt.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links