Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street herstelt beetje van Korea-vrees

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben op de eerste handelsdag van de nieuwe week iets teruggewonnen van de verliezen van voor het weekend. De mineurstemming van vorige week door de oorlogsretoriek van de VS en Noord-Korea was wat weggezakt, en vooral financiële en technologische fondsen krabbelden wat op. Ook Tesla stond in de spotlights.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 21.993,71 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikte 1 procent aan tot 2465,84 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,3 procent tot 6340,23 punten.

Creditcardmaatschappij Visa en bank Goldman Sachs behoorden met plussen tot 1,8 procent tot de grootste stijgers onder de Dow-fondsen. Apple steeg 1,5 procent na berichten over een deal met Aetna (plus 2,3 procent) over het goedkoop leveren van swartwatches aan miljoenen klanten van de verzekeraar.

Tesla

Maker van elektrische auto's Tesla ging 1,7 procent vooruit. Het concern heeft 1,8 miljard dollar opgehaald met het plaatsen van leningen bij investeerders. Dat was veel meer dan de 1,5 miljard dollar die waren geraamd. Verschillende analisten oordeelden positiever over de waardering van het aandeel Tesla.

De aankondiging van Disney dat het twee eigen streamingdiensten gaat lanceren, plus de ambitie van techreus Amazon op het gebied van streaming deed Netflix geen goed. De initiatieven zouden op termijn een bedreiging kunnen vormen voor de aanbieder van internettelevisie, die 0,2 procent inleverde.

Euro

Snap, het moederbedrijf van foto- en video-app Snapchat, slingerde tussen winst en verlies en steeg 6,5 procent, na een tussentijdse piek op meer dan 10 procent in de plus. Beleggers namen posities in nu het einde van een periode nadert waarin Snap-werknemers hun aandelen niet mogen verhandelen.

Overnamegeruchten duwden de koers van Fiat Chrysler ook in New York 8,5 procent omhoog. Naar verluidt azen Chinezen op een overname van de Amerikaans-Italiaanse automaker. Het eerste bod zou door Fiat Chrysler echter zijn afgewezen.

De euro was 1,1786 dollar waard tegen 1,1787 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,7 procent minder op 47,51 dollar. Brentolie werd 2,8 procent goedkoper op 50,67 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2017 13:04
    ja jammer die dreiging was spannend. lekker rustig en overzichtelijk, vanwege de noradrenaline in mien kopf. helaasje pindakaasje, feestje lijkt weer over.

    ik ga me maar weer eens onttrekken aan de nieuwsbubbel. de nietszeggende zeepbel voor paupers. zakkie chips is inmiddels opgekaant.

    zag op bbc paar weken geleden op tv(had al het internet thuus geloaten) dat we rbs binnengeharkt hadden. we hebben gewonnen schoot door mij heen.

    later realiseerde ik me, hoe is het mogelijk. bonusregeling toch aangepast? misschien kan ik daar een zooi pegels in de toekomst graaien. keek gisteren op de site. helaasje pindakaasje, ze zijn die bonusjes aan het indammen en afwikkelen. als ik er geen enkel voordeel aan heb, blieven ze moar in vk.

    banken voor zover ik kan zien gaan overal goed. heb italië en zo nog niet bekeken. bovengemiddeld scoorde ze gisteren.

    en wat blijft er over voor ons simpele burgers? joost mag het weten. misschien toch iets schrijven. lekker rustig bouwen aan iets, vanuit je luie stoel.
  2. [verwijderd] 15 augustus 2017 14:12
    misschien zijn de methoden die wij hebben, niet geschikt genoeg, om ons aan onze omgeving aan te passen. in dat geval zullen we de eindstreep niet halen. wetenschap hoeft niet een perfect systeem te zijn, sterker nog, dat is het gewoon weg niet. we hebben niks anders.

    hebben wij een keuzen? hebben wij en keuzen als we denken dat we een keuze hebben? het antwoord is altijd nee, dat weten we niet.

    ik hoorde ooit iemand ergens in een programma zeggen, dat het nog nooit zo goed gegaan is in de wereld. ik hoor u denken, wtf heb ik hier aan omtrend het korea conflict? ik kan daar heel duidelijk op antwoorden, geen ene moer.

    het nederlands elftal is europees kampioen, het enigste wat we konden is(terecht als je puur in geld denkt, en in kwaliteit van het spel) het hebben over een transfer van 1, u hoort het goed, 1 focking gast. terwijl wij nederlanders dik binnen harken, waren we er niet te spreken over, dat meneer geld binnen harkt. de quote 500 bleef gelukkig bespaard, dat is namelijk geen truukje(???????????????????????). die hebben dat meer dan verdient.

    natuurlijk zijn er in theorie veel betere ideeën. en als 1 of andere gek goede ideeën heeft in zijn hoofd, dan moeten we anderen ideeën afwikkelen, wat vaak praktisch onhaalbaar is, om welke reden dan ook. dan is het simpele idee dus, gewoon roeien met de riemen die wij hebben.

    als mensen ongehinderd door gaan, en geen enkele last ondervinden van, dan kan je ze niet kwalijk nemen dat ze daar gretig gebruik van maken, ondanks de matige dienst die zij ons verlenen. want hoe je ook theorieën leest, ook al zijn ze uber individualistische, het hoort theoretisch altijd ten goede te komen aan ons allen. al heeft het bij sommige theorieën alle schijn van, dat dat laatste misschien wat minder is, als dat het ons wordt voor geschoteld.

    misschien bestaat er een auto-immuun systeem, dat als je heel consequent een bepaalde aannamen via bepaalde systematische gevolgtrekking door redeneerd, je altijd een bepaalde grens overgaat dat iets totaal niet meer waar is. althans de aarde(de natuur, de wereld) zal die grenzen gaan aangeven.

    maakt het uit hoe ik met mijn matige kennis over zaken erover denkt? of u? als het gaat om moraal. nee. we hebben een objectief beoordelend systeem in het leven geroepen. rechtspraak. al heeft de wereld om ons heen toch net even het laatste woord ten op zichte van ons allen. orde! orde!

    ik zie zelf logica(nogmaals ik weet van toeten nog blazen) als het ordenen van chaos, en daar een gevolg uit proberen te trekken. binnen de regels van c++, is de uitkomst heel waar. hou je je aan die regels, compile je stijve lul zou ik zeggen.

    als je tijd niet kent, bestaat het niet. niet voor jouw althans.

    stephen h had een kind gemaakt. ragnar l had 4 zonen. het is maar te hopen dat er niet een ted k is ergens, die geen kinderen heeft. ik denk gooi er ook nog eens wat uit.

    volgens mij moeten we elkaar en onszelf niet al te serieus nemen. daar zullen velen het met mij eens zijn. maar jah, er zullen ook weer momenten zijn, dat je iemand bloedserieus moet nemen. die zijn net even iets meer gelijk op dat moment.

    en zo varen wij mensen, moeder ziel alleen, op een opblaasboot, door de zee der mogelijkheden. zakkie chips?
  3. [verwijderd] 15 augustus 2017 14:21
    binnen de assumptie op assumptie gestapeld(we zijn nou eenmaal op dit punt, voor mij geen enkel probleem) zijn raketschilden en oorlogstuig heel moralistisch. op de 1 of andere manier vind ik dat oprecht. ook zelfs als de wapenhandel(ik heb daar geen enkel overzicht in) heel immoreel handelt.

    als wij europeanen nu al onze wapens overboort gooien. dat wil echt niemand. over de hoeveelheid aan wapens valt altijd nog te discusiëren. veel plezier met het gesprek, vind iemand het erg als ik even iets anders ga doen? dank u.

    soms gebeuren er korte heftige dingen, zoals 5 doden door een ontploffende gordel. en dan weer, en weer. iedereen rent in paniek door elkaar heen. zelfs mensen in andere landen, worden helemaal gek. haaaaaaaaaaaaaaa, haaaaaaaaaaaaaaaaaa! dan moet er snel een plan gesmeed worden. natuurlijk zijn wij burgers dan passivistisch.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links