Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boeing levert minste vliegtuigen af sinds 1977

Gepubliceerd op 14 juli 2020 18:50 | Views: 1.966 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 22:00

175,44 -4,69 (-2,60%)

CHICAGO (AFN/RTR) - Boeing heeft in de eerste helft van dit jaar slechts zeventig commerciële vliegtuigen afgeleverd als gevolg van de coronacrisis en de problemen met de 737 MAX. Dat is 71 procent minder dan een jaar terug. In het tweede kwartaal ging het slechts om twintig afgeleverde toestellen, volgens Amerikaanse media het laagste aantal in een kwartaal sinds 1977.

Door de coronacrisis waren Boeings fabrieken tijdelijk gesloten en produceerden minder. Ook annuleerden klanten bestellingen of ze vroegen om uitstel van orders omdat de vraag naar vliegreizen is ingestort. Dat drukt op de financiën bij Boeing, dat in het eerste kwartaal al rode cijfers schreef en later deze maand zijn resultaten over het tweede kwartaal publiceert. De leveringen zijn een belangrijke graadmeter voor het concern omdat luchtvaartmaatschappijen doorgaans het grootste deel van de aankoopprijs betalen wanneer ze een vliegtuig daadwerkelijk ontvangen.

Een ander punt van zorg is het rap oplopende aantal annuleringen van de 737 MAX. Voor dat vliegtuig zijn tussen januari en juni wel 355 bestellingen ingetrokken. Omdat het probleemtoestel uit veiligheidsoverwegingen al langer dan een jaar aan de grond staan, is het kopers toegestaan bestellingen te annuleringen zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. Na twee dodelijke ongelukken in korte tijd werd de MAX in maart 2019 uit het luchtruim verbannen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pl@y 2 g@!n 14 juli 2020 20:16
    De leveringen zijn een belangrijke graadmeter voor Boeing, voor de beurs tegenwoordig niet meer.. Is het nu echt zó moeilijk voor centrale overheden en centrale banken om macht, respect en gezag te behouden, en daarbij toch enigszins marktwerking in stand te houden? Of moet op termijn alles kapot, en spelen ze samen het spel omdat ze al afspraken hebben gemaakt hoe ze de (financiële) wereld hierna gaan voortzetten?..
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare