Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken doen stapje terug op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie op winst. Grote banken als JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo stonden in de schijnwerpers nadat ze de boeken hadden geopend. Verder verwerkten beleggers cijfers over onder meer de inflatie en de winkelverkopen.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 21.634 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2457 punten. Beide graadmeters lijken daarmee op weg naar nieuwe records. Technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent tot 6304 punten.

Banken gingen over een breed front omlaag, ondanks bemoedigende kwartaalresultaten van een aantal van hen. Zo zag JPMorgan Chase, naar bezittingen gemeten de grootste bank van de VS, de nettowinst met bijna een tiende oplopen naar ruim 7 miljard dollar. Hogere inkomsten uit leningen compenseerden relatief zwakke prestaties bij de handel in aandelen en obligaties. Het aandeel daalde echter 1 procent.

Wells Fargo

Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de VS, zag de winst met 5 procent stijgen tot 5,8 miljard dollar. Wells Fargo ging 1,1 procent omlaag. Bij Citigroup (min 0,4 procent) was sprake van een winstdaling met 2,5 procent tot 3,9 miljard dollar.

Autoconcern Fiat Chrysler (plus 0,3 procent) stond in de schijnwerpers vanwege een grote terugroepactie. Het concern haalt 1,3 miljoen auto's terug naar de garage in verband met een probleem aan airbags en brandgevaar.

Wal-Mart

Winkelketen Wal-Mart was met een winst van 1,7 procent een opvallende stijger, geholpen door een adviesverhoging van Goldman Sachs. Voor Boeing (plus 0,9 procent) gold een soortgelijk scenario, nadat JPMorgan zich in een rapport positief uitliet over de vliegtuigmaker.

De Amerikaanse inflatie zwakte in juni af naar 1,6 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Economen rekenden in doorsnee op 1,7 procent. Verder namen de winkelverkopen in de VS die maand onverwacht met 0,2 procent af.

De euro was 1,1462 dollar waard, tegen 1,1459 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 46,49 dollar. Brentolie kostte ook 0,9 procent meer, op 48,85 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links