Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Focus op banken en macrocijfers op Wall Street'

'Focus op banken en macrocijfers op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - Beleggers in New York buigen zich vrijdag over de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Verder worden belangrijke macro-economische cijfers verwerkt, over onder meer de inflatie, de winkelverkopen en het consumentenvertrouwen. Naar verwachting gaat Wall Street redelijk vlak openen.

JPMorgan Chase, naar bezittingen gemeten de grootste bank van de VS, zag de nettowinst met bijna een tiende oplopen naar ruim 7 miljard dollar. Hogere inkomsten uit leningen compenseerden relatief zwakke prestaties bij de handel in aandelen en obligaties.

Bij Citigroup was sprake van een winstdaling met 2,5 procent tot 3,9 miljard dollar. Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de VS, zag de winst met 5 procent stijgen tot 5,8 miljard dollar. Volgende week komen branchegenoten Bank of America, Goldman Sachs en Morgan Stanley met kwartaalberichten.

Inflatie

De Amerikaanse inflatie is in juni afgezwakt naar 1,6 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in mei. Verder namen de winkelverkopen die maand onverwacht met 0,2 procent af. Economen hadden juist op een lichte stijging van de detailhandelsverkopen gerekend.

Kort voor opening wordt nog een cijfer gemeld over de industriële productie in de VS en kort na aanvang komen gegevens over het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan en de bedrijfsvoorraden.

Fiat Chrysler

Autoconcern Fiat Chrysler lijkt een lagere opening te gaan krijgen vanwege een grote terugroepactie van 1,33 miljoen auto's in verband met een probleem aan airbags en brandgevaar.

Waarschijnlijk zullen vliegtuigbouwer Boeing en supermarktconcern Wal-Mart profiteren van adviesverhogingen. JPMorgan verhoogde het advies voor Boeing en Goldman Sachs kwam met een koopadvies voor Wal-Mart.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 0,1 procent hoger op 21.553,09 punten, een nieuw recordniveau. De breed samengestelde S&P 500 won 0,2 procent tot 2447,83 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6274,44 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links