Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Omzetgroei Beter Bed iets minder dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - De omzetgroei van Beter Bed in het tweede kwartaal kwam iets lager uit dan verwacht, waarbij de trend in Nederland iets minder positief werd en die in Duitsland juist wat minder negatief. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de omzetcijfers van Beter Bed.

De omzet ging afgelopen kwartaal met 5,3 procent omhoog tot 94,6 miljoen euro. KBC had een omzetgroei met 6,2 procent tot 95,4 miljoen euro voorspeld. Beter Bed zag de vergelijkbare omzet in Duitsland wat minder sterk afzwakken dan in het eerste kwartaal. De Belgische bank denkt dat de meeste aandacht op de markt rond Beter Bed dan ook zal uitgaan naar de Duitse markt, de grootste van het bedrijf.

KBC is verder van mening dat Beter Bed een zeer solide balans heeft met een genereus dividendbeleid. Het advies is buy en het koersdoel ligt op 22 euro.

Verwachtingen

ING verklaarde dat de omzetgroei in lijn lag met de verwachtingen. De bank had gehoopt dat de omzetdaling in Duitsland zou stoppen, maar stelt wel dat er een verbetering optreedt daar. Nederland bleef sterk presteren. ING heeft eveneens een buy-advies, met een koersdoel van 27,50 euro.

De koers van Beter Bed stond vrijdagochtend omstreeks 09.30 uur 0,3 procent lager op 16,10 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links