Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ogen beleggers op Britse centrale bank

Ogen beleggers op Britse centrale bank

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met flinke winsten geopend. Beleggers kijken met buitengewone belangstelling naar de Britse centrale bank, die zijn eerste beleidsvergadering sinds het Britse EU-referendum houdt. Veel economen verwachten dat de Bank of England de rente gaat verlagen om de nadelige gevolgen van de brexit te verlichten.

De AEX-index in Amsterdam stond in het eerste handelsuur 1,1 procent hoger op 449,46 punten. De MidKap won 0,8 procent naar 623,27 punten. Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,2 procent omhoog.

Het rentebesluit komt om 13.00 uur (Nederlandse tijd). De Britse rente staat nu al zeven jaar op het historisch lage niveau van 0,5 procent en de verwachting in de markt is dat er een verlaging tot 0,25 procent komt. Ook wordt verwacht dat de BoE meer stimuleringsmaatregelen in het vooruitzicht stelt. Centralebankpresident Mark Carney heeft al laten weten dat er meer steunmaatregelen komen.

AEX

In de AEX waren op biotechnologiebedrijf Galapagos na (min 0,8 procent) geen verliezers te zien. Sterkste stijger was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 4 procent. Ook ING deed het goed (plus 2 procent).

Vopak klom 1,4 procent. Het tankopslagbedrijf meldde dat een deal is gesloten met Chevron over de exploitatie van een terminal van het oliebedrijf in Panama. In dat land gaat Vopak ook zelf een terminal bouwen.

Pharming

Ahold en Delhaize verkopen in totaal 86 Amerikaanse supermarkten, om goedkeuring te krijgen voor hun voorgenomen fusie. De winkels liggen in gebieden waar Ahold en het Belgische Delhaize allebei actief zijn. Ahold won 1,2 procent en Delhaize ging in Brussel 1,3 procent omhoog.

Pharming steeg 3,7 procent bij de kleine fondsen. Het biotechnologiebedrijf neemt de distributie van zijn geneesmiddel Ruconest in 21 landen over van zijn Zweedse samenwerkingspartner SOBI. Pharming is al zelf verantwoordelijk voor de verkoop van Ruconest in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Olie

Mediabedrijf Sanoma werd in Helsinki 13 procent meer waard. Het moederbedrijf van onder meer SBS, nu.nl en de tijdschriften Donald Duck en Libelle is positiever geworden over 2016.

De olieprijzen toonden wat herstel na de scherpe daling een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot 45,35 dollar. Brent klom 1,1 procent tot 46,77 dollar. De euro was 1,1095 dollar waard, tegen 1,1110 dollar aan het einde van de Europese handel op woensdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr_Baldy 14 juli 2016 13:02
    quote:

    Belegger1974 schreef op 14 juli 2016 12:43:

    Er komt een gruwelijke dreun aan op de AEX! Net short gegaan!
    men speelt al maanden met vuur en komen er nog steeds mee weg.
    Ik ga niet short want kost alleen maar geld, heb ondertussen alles wat ik aan aandelen had verkocht en wacht het wel af. Ik laat me niet verleiden om nu weer in te stappen, veelste fragiel maar kan ook nog maanden zoniet jaren hoog gehouden worden. wacht eerst wel Q 3 cijfers af want daarin zal duidelijk worden of het echt zo goed gaat als dat de beurs ons wil doen laten geloven.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links