Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis gaat tankers Golf van Oman bergen

Gepubliceerd op 14 jun 2019 om 12:19 | Views: 4.904 | Onderwerpen: Oman

Boskalis 12:36

18,61 -0,27 (-1,43%)

HAL Trust 12:14

134,80 +0,20 (+0,15%)

PAPENDRECHT (AFN) - De Nederlandse maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis heeft opdracht gekregen voor het bergen van de twee beschadigde olietankers en hun lading in de Golf van Oman, die vermoedelijk zijn aangevallen. Dat maakte Boskalis bekend, zonder financiële details over de opdracht naar buiten te brengen.

De opdracht komt van de verzekeraars van beide schepen. De bergingswerkzaamheden worden uitgevoerd door dochterbedrijf Smit Salvage, in samenwerking met de relevante lokale autoriteiten. Het gaat om de tankers Front Altair met een lading nafta en de Kokuka Couragous met een lading methanol. De bemanningen van beide schepen werden geëvacueerd na de incidenten.

Volgens Boskalis verkeert de Front Altair nog in een zorgelijke toestand. De brand werd donderdagmiddag geblust. De bergingsoperatie wordt ter plekke uitgevoerd door een ingevlogen bergingsteam met specialistisch materieel. De Kokuka Couragous verkeert in een stabiele toestand. Donderdag is met succes een sleepverbinding tot stand gebracht waarna de bemanning weer aan boord kon. Het schip wordt momenteel naar een haven in de Golfregio gesleept.

Een woordvoerder van Boskalis zei dat er twee teams van het bedrijf naar de getroffen schepen zijn gestuurd en dat vanuit Nederland mensen met materieel zijn verstuurd naar de Golf van Oman. Het gaat onder meer om meetapparatuur. ''Het redden van schepen is bergen'', aldus de woordvoerder. Hoeveel de klus uiteindelijk gaat opleveren voor Boskalis is nog niet duidelijk. Dat hangt onder meer af van hoe lang de werkzaamheden gaan duren.

De Verenigde Staten zeggen dat Iran betrokken was bij de aanvallen op de olietankers. Teheran ontkent dat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boskalis 75% zegt kopen 12 stemmen
HAL Trust 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Oman

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links