Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen optimistisch richting rentebesluit VS

Beurzen optimistisch richting rentebesluit VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wisten woensdag de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. Vooral de technologiebedrijven waren opnieuw in trek. Beleggers hielden daarnaast hun blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die naar verwachting later op de dag de rente in de VS zal gaan verhogen.

De AEX-index op Beursplein 5 koerste rond het middaguur 0,8 procent hoger op 527,76 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 812,23 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tussen 0,4 en 1 procent.

In de AEX maakten verzekeraar NN Group, chipmachinemaker ASML, uitgeefconcern RELX en staalproducent ArcelorMittal deel uit van de kopgroep met winsten tussen 1,4 en 1,8 procent na positieve analistenrapporten. Digitaal beveiliger Gemalto was de sterkste stijger met een winst van ruim 3 procent. Telecom- en kabelbedrijf Altice was de enige daler met een min van 0,1 procent.

In de MidKap ging luchtvaartmaatschappij Air France-KLM aan kop met een winst van 3 procent. Roestvrijstaalfabrikant Aperam was de enige daler met een verlies van 1,4 procent.

Telegraaf Media Groep (TMG) verloor 1,6 procent tot 6,35 euro. Talpa heeft zoals verwacht formeel een tegenbod uitgebracht op TMG van 6,50 euro per aandeel. Dat is een halve euro meer dan het bod van het Vlaamse Mediahuis en de familie Van Puijenbroek. Mediahuis en Van Puijenbroek hebben echter al een ruime meerderheid van de aandelen TMG in handen.

Het Zweedse technologiebedrijf Hexagon maakte in Stockholm een koerssprong van bijna 12 procent en tikte een nieuw tussentijds recordniveau aan. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal voert het bedrijf overnamegesprekken met niet nader genoemde potentiële kopers.

In Madrid kwam Inditex met cijfers. De Spaanse eigenaar van bekende modeketens als Zara, Pull & Bear en Bershka zag zijn resultaten in het eerste kwartaal flink groeien. Het aandeel daalde desondanks bijna 2 procent.

De euro was 1,1208 dollar waard, tegen 1,1195 dollar een dag eerder. De olieprijzen stonden onder druk. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) kan de oliemarkt nog tot diep in 2018 putten uit aanzienlijke voorraden. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 46,02 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,7 procent tot 48,36 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links