Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lager beeld op Aziatische beurzen

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten woensdag een overwegend lager beeld zien. Beleggers verwerkten een reeks van macro-economische cijfers uit China. Daarnaast werd gewacht op het rentebesluit van de Federal Reserve. Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank later op de dag de rente gaat verhogen.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,1 procent lager op 19.883,52 punten. Toshiba zakte 2,9 procent. Het technologieconcern liet weten mogelijk meer dan 400 miljoen dollar (356 miljoen euro) aan extra schadevergoedingen te moeten betalen vanwege het boekhoudschandaal uit 2015. Ook zal het bedrijf mogelijk de publicatie van het jaarverslag uitstellen.

Tevens werd bekendgemaakt dat de Zuid-Koreaanse chipmaker SK Hynix ook interesse heeft in de chipdivisie die Toshiba in de etalage heeft gezet. SK Hynix steeg in Seoul 1 procent.

Op macro-economisch vlak bleek dat de industriële productie en de winkelverkopen in China in mei min of meer in lijn lagen met de verwachtingen. De beurs in Shanghai daalde desondanks 0,8 procent en de Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,3 procent in de min.

De Kospi in Seoul verloor 0,2 procent en in Sydney klom de All Ordinaries 0,9 procent, onder aanvoering van de IT-sector.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links