Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore verlaagt omzetverwachting voor dit jaar

SBM Offshore verlaagt omzetverwachting voor dit jaar

SCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verlaagt zijn omzetverwachting voor dit jaar vanwege de zwakke marktomstandigheden in de olie- en gasindustrie door de fors lagere olieprijs en de impact van de coronacrisis. Het bedrijf denkt nu dat de omzet rond de 2,3 miljard dollar zal uitkomen, terwijl eerder een bedrag daarboven werd voorspeld.

De prognose voor het bedrijfsresultaat van circa 900 miljoen dollar wordt gehandhaafd. In het eerste kwartaal werd een omzet behaald van 607 miljoen dollar, een toename van 33 procent vergeleken met een jaar eerder. Daarbij profiteerde SBM van de toevoeging van een nieuw productie- en opslagschip (FPSO) aan de vloot, de Liza Destiny eind vorig jaar. Verder werden minderheidsbelangen in vijf Braziliaanse FPSO's overgenomen van een partner.

Topman Bruno Chabas verklaarde dat de prestaties in de afgelopen periode in lijn liggen met de eigen verwachtingen. Hij denkt dat er op korte tot middellange termijn minder nieuwe opdrachten op de markt zullen komen vanwege de scherp gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. SBM stelt wel goed gepositioneerd te zijn om deze crisis te doorstaan en er zelfs sterker uit te komen.

Vanwege de coronacrisis en de zwakkere activiteit op de oliemarkt heeft SBM verschillende maatregelen genomen om de kosten te verlagen, waaronder een vermindering van het aantal tijdelijke werknemers en een vacaturestop. Het bedrijf zegt gedisciplineerd te werk te gaan bij het selecteren van nieuwe opdrachten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 14:34
    124,800
    -0,32% -0,400
  2. SBM Offshore 14:50
    14,320
    -0,62% -0,090

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links