Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING moet schade Foot Locker vergoeden

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 19:33 | Views: 3.893

ING 18 jun

10,07 +0,20 (+2,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ING moet Foot Locker tonnen aan schadevergoeding betalen omdat de bank jaren terug niet snel genoeg in actie kwam toen er een fraude bij de sportkleding- en schoenenketen aan het licht kwam. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald.

De zaak gaat om een 25-jarige die eind 2014 een zakelijke rekening bij ING opende, onder de naam Ups Consultancy. Hij wist Foot Locker ervan te overtuigen dat koeriersdienst UPS diens rekeningnummer had veranderd in dat van zijn nieuwe ING-rekening. Zo kreeg de oplichter maandenlang grote bedragen gestort.

De bank wist op een gegeven moment dat er mogelijk iets niet pluis was en deed naar de mening van het hof onvoldoende voortvarend onderzoek naar de ongebruikelijke transacties. Ook werd de betreffende bankrekening niet tijdig geblokkeerd. Daarmee heeft de bank zijn zorgplicht geschonden, staat in de uitspraak.

Laksheid

Maar het hof vindt dat de keten zelf ook schuld heeft. ING is daarom veroordeeld om een deel van de schade voor zijn rekening te nemen, wat neerkomt op ruim 502.000 euro. Daar komen nog wettelijke rente en proceskosten bij. De Telegraaf meldt op basis van bronnen dat de totale schadevergoeding ruim 7 ton zou bedragen.

Een woordvoerder van ING wilde geen inhoudelijk commentaar geven. Alles wat hij wilde zeggen is dat de bank het arrest bestudeert. Laksheid bij de interne controlesystemen kwam ING eerder duur te staan. Het financiële concern kreeg vorig jaar een boete van 775 miljoen euro wegens jarenlang tekortschieten bij het voorkomen van witwassen. In maart kwam aan het licht dat ING ook in Italië op de vingers is getikt voor soortgelijke tekortkomingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
Waarom lees ik geen berichten van andere banken als het om dit soort piep kleine boetes gaat. En kom nou niet met het verhaal dat dit andere banken niet overkomt, een verschil van mening met een klant die ze via de rechter oplossen.
snuf13
0
Het is niet zo veel om te betalen, maar het is er wel weer 1.....

Dat samen met een mogelijk bod op de commerzbank, gaat geen fijne maand worden!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord