Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Intertrust schrapt beloningsvoorstellen

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 18:12 | Views: 1.169

Intertrust 17:35

18,03 +0,04 (+0,22%)

AMSTERDAM (AFN) - Intertrust schrapt twee punten van de agenda van zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Het gaat om de wijziging van het beloningsbeleid en het verzoek om goedkeuring van het plan voor variabele beloningen (LTIP) voor leden van de raad van bestuur.

Volgens de financieel dienstverlener kijken belanghebbende partijen tegen deze punten erg verschillend aan. Vandaar dat de raad van commissarissen en de raad van bestuur gezamenlijk besloten hebben om de punten in te trekken. Na de vergadering, die op 16 mei plaatsvindt, wil het bedrijf met alle belanghebbenden in gesprek gaan, alvorens een nieuw standpunt in te nemen.

Volgens beleggersorganisatie Eumedion leefden er bezwaren over de voorstellen bij institutionele beleggers. Directeur Rients Abma van Eumedion zegt in De Telegraaf dat vooral het plan om de prestatieperiode voor de langetermijnbonus in te korten van drie naar één jaar, slecht viel. "Zo’n korte termijn gaat in tegen het stembeleid van deze beleggers. Bovendien kun je met een prestatieperiode van één jaar niet met droge ogen beweren dat het nog om een langetermijnbonus gaat", verklaart Abma aan de krant. Ook zou er verzet zijn tegen de voorgenomen verhoging van de maximumvergoeding bij zeer goede prestaties van 150 naar 200 procent van het vaste salaris.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Intertrust 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Intertrust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord