Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Herstel Wall Street na zware verliesbeurt'

Gepubliceerd op 14 mei 2019 14:44 | Views: 2.042

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening, waarmee ze herstellen van een grote verliesbeurt een dag eerder. Waar angst voor een escalerend handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten maandag nog zorgde voor dieprode koersenborden, lijken de twee grootmachten nu een enigszins verzoenende toon aan te slaan.

De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde via Twitter een deal te sluiten als "het juiste moment daar is''. Hij kondigde bovendien aan zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping over enkele weken te spreken op de G20-top. Van Chinese zijde klonk de hoop dat een win-win-situatie mogelijk is als "beide kanten slim genoeg zijn om aan elkaars eisen te voldoen''.

Maandag tekenden de belangrijkste beursgraadmeters in New York nog hun grootste verliezen op van de afgelopen maanden. China voegde de daad bij het woord en voerde nieuwe importheffingen in als vergelding voor de tarieven die de VS vrijdag invoerden, wat mogelijk weer tot een Amerikaanse tegenactie leidt.

Honeywell

De Dow-Jonesindex eindigde daarop 2,4 procent lager op 25.324,99 punten en de breder samengestelde S&P 500 sloot ook 2,4 procent in de min, op 2811,87 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde zelfs 3,4 procent in tot 7647,02 punten.

Bij de bedrijven zijn de ogen gericht op industrieel concern Honeywell. Het bedrijf hield op zijn beleggersdag vast aan de eerder afgegeven verwachtingen voor het lopende jaar. Ralph Lauren kwam met kwartaalcijfers en rapporteerde een gedaalde winst en omzet. De resultaten waren wel beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Tegelijkertijd staan olieprijzen hoger, nadat de Saudische minister van energie heeft gezegd dat olie-installaties zijn aangevallen door drones. Eerder meldden Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten al dat olietankers zijn gesaboteerd. Naar verluidt is een belangrijke pijpleiding van Rusland naar Europa ook nog steeds belemmerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 @iPlof 14 mei 2019 15:19
    Dat hele gedoe omtrent negatieve handelsbalans voor US met China gaat nergens over. US trekt investeringen aan en heeft een verdienmodel, daardoor koopt men meer uit China waar ook tevens flink op verdiend wordt, denk aan apple. Totaal now worries dus.
    Iedere econoom weet dat, alleen Trump en zijn volgers niet, die denken dat ze naar een Football wedstrijd VS vs China kijken oid.
    Op deze manier twee verliezers. China mag je best aanpakken overigens, maar dit is duidelijk de domme manier.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare