Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tanende iPhone-vraag raakt Foxconn

Gepubliceerd op 14 mei 2019 12:20 | Views: 1.843

Apple 05 jun

331,50 +9,18 (+2,85%)

TAIPEI (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese techreus Foxconn heeft het eerste kwartaal van het jaar fors minder winst gemaakt dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend. Met name de tanende vraag naar iPhones van Apple zaten de resultaten van Hon Hai, zoals de elektronicabouwer officieel heet, dwars. Apple is de grootst klant van Foxconn.

Onder de streep resteerde voor Foxconn over het eerste kwartaal een winst van 19,8 miljard Taiwanese dollar, omgerekend ongeveer 566 miljoen euro. Dat was fors minder dan de bijna 24 miljard Taiwanese dollar waar rekening mee werd gehouden. De omzet van Foxconn kwam uit op 1 biljoen Taiwanese dollar.

De wereldwijde zendingen van iPhones daalde in het eerste kwart van 2019 volgens schatting met 30 procent op jaarbasis. Foxconn had al eerder aangegeven zich op een bredere markt te willen richten, met onder meer de autobranche en de gezondheidszorg nu de vraag naar mobiele telefoons afneemt. Verder zitten oplopende spanningen tussen de VS en China Foxconn in de weg, aangezien de meeste fabrieken van Foxconn zich in China bevinden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare