Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Cijfers Euronext in teken Oslo Børs

Gepubliceerd op 14 mei 2019 10:17 | Views: 749 | Onderwerpen: Euronext

Euronext 05 jun

84,90 +0,80 (+0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalpresentatie van Euronext zal voornamelijk in het teken staan van Oslo Børs. De beursuitbater nam onlangs een belangrijke horde in de overnamestrijd die het met rivaal Nasdaq voerde om de Noorse beurs.

De beursuitbater van de beurs in onder meer Amsterdam werd door de Noorse overheid geschikt geacht als eigenaar. Ook hoeft de aanstaande koper niet twee derde van de aandelen van de beursuitbater in handen te hebben voor goedkeuring van de deal. Euronext heeft meer dan de helft van de aandeelhouders van Oslo Børs achter zich en Nasdaq zo'n 37 procent en het bestuur.

Euronext zei maandag dat de deal waarschijnlijk eind juni wordt afgerond. Nasdaq noemde vooral het niet instellen van een tweederdemeerderheidsplicht teleurstellend. De Amerikanen gaan de beslissing van de Noren en de gevolgen daarvan voor het bedrijf uitvoerig bestuderen.

Het afgelopen kwartaal is de omzet van Euronext waarschijnlijk uitgekomen op 750,8 miljoen euro, zo komt naar voren uit een consensus van persbureau Bloomberg. Het bedrijfsresultaat (ebit) staat in de prognose op 79,4 miljoen euro. De kenners rekenen in doorsnee op een winst voor belasting van 78,9 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare