Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aardolieproducten en machines stuwen export

DEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in maart 1,6 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. De exportgroei in maart was volgens het statistiekbureau groter dan in de vier voorgaande maanden. Vooral aardolieproducten en machines gaven de uitvoer in maart een impuls. Daartegenover kromp de export van elektrotechnische apparatuur.

Het volume van de import was in maart 5,6 procent groter dan een jaar eerder. De groei van de import en de export wordt gedrukt door een bedrijf dat vanaf oktober vorig jaar een deel van zijn activiteiten heeft verplaatst naar een ander land, zo merkt het statistiekbureau op zonder de bedrijfsnaam te noemen.

Volgens de zogeheten exportradar van het CBS zijn de omstandigheden voor de export in mei weer minder gunstig dan in maart. Vooral het verslechterde producentenvertrouwen in de eurozone en in het bijzonder in Duitsland speelt hier een rol. De krimp van de Duitse industriële productie was op jaarbasis wel kleiner.

De export van goederen maakt volgens het CBS ongeveer driekwart van de totale export uit. De uitvoer van goederen en diensten groeide in het eerste kwartaal van 2019 met 1,1 procent. Daarmee is sprake van de laagste groei in drie jaar tijd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links