Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beperkte koersuitslagen op beurzen

Beperkte koersuitslagen op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag weinig beweging zien. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de verdere ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de VS en China. Op het Damrak ging ABN AMRO in de uitverkoop na publicatie van het kwartaalbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur een fractie hoger op 562,56 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 797,50 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt zakten 0,1 procent. Londen bleef onveranderd.

ABN AMRO was de grote verliezer bij de hoofdfondsen met een min van bijna 5 procent. De bank moest in het eerste kwartaal relatief veel geld opzijzetten voor slechte leningen. Mede daardoor kwam de winst iets lager uit. Volgens analisten van KBC Securities moet de bank daarnaast meer doen om te overtuigen dat het aan de eigen groeiverwachtingen kan voldoen.

Grootste stijger in de AEX was biotechnologiebedrijf Galapagos met een winst van 2 procent. Verlichtingsbedrijf Philips Lighting won 1,4 procent na de overname van het Chinese LiteMagic Technologies.

Lissabon

In de MidKap ging kunstmestproducent OCI aan kop met een plus van 4,2 procent. Air France-KLM klom 1,6 procent. KLM-baas Pieter Elbers benadrukte in het tv-programma Buitenhof dat een scheiding met Air France geen optie is.

EDP maakte in Lissabon een koerssprong van bijna 11 procent. Het Chinese staatsbedrijf Three Gorges wil het Portugese energiebedrijf voor zo'n 9 miljard euro overnemen. Three Gorges is al de grootste aandeelhouder van EDP. IWG dikte in Londen 20,6 procent aan. Drie verschillende partijen hebben interesse getoond in een overname van de Britse verhuurder van kantoorruimte.

Takeaway

In Frankfurt steeg HelloFresh 9 procent. De bezorger van maaltijdboxen kreeg er afgelopen kwartaal veel klanten bij en verhoogde zijn groeiverwachting. Branchegenoot Takeaway won 1,6 procent in Amsterdam.

Airbus zakte 1,5 procent in Parijs. Bij vliegtuigbouwer vertrekt volgend jaar ook financieel directeur Harald Wilhelm. Met zijn aftreden is de wisseling van de volledige top van het concern compleet. Topman Tom Enders liet eerder al weten na de aandeelhoudersvergadering in april 2019 op te stappen.

De euro was 1,1982 dollar waard, tegen 1,1942 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent in prijs tot 70,62 dollar. Brentolie kostte ook 0,1 procent minder, op 77,08 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links