Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Journalist Nieuw-Zeeland lekte rentebesluit

WELLINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Een journalist heeft het besluit van de centrale bank van Nieuw-Zeeland vorige maand om de rente onverwacht te verlagen voortijdig gelekt. Dat maakte de Reserve Bank of New Zealand donderdag bekend. Er is echter geen bewijs dat de informatie enige impact had op de financiële markten.

De zaak kwam aan het rollen na een blog van Michael Reddell, een voormalig werknemer en criticaster van de centrale bank. Hij gaf aan dat hij op de hoogte was gesteld van het besluit om de rente te verlagen voordat het officiële embargo was opgeheven. Na onafhankelijk onderzoek bleek dat een journalist van Newshub MediaWorks de informatie die onder embargo beschikbaar was intern verzond, waarna het via een collega naar de economieblogger werd gestuurd.

,,Het lek is een ernstige en teleurstellende schending van jarenlang vertrouwen'', aldus bankgourverneur Greame Wheeler. ,,Het creëerde de mogelijkheid voor onzuivere winsten op de financiële markten en schade aan de integriteit van de bankcommunicatie'', voegde hij toe.

De centrale bank heeft de embargo-afspraken met journalisten en analisten per direct opgeschort. Newshub MediaWorks heeft excuses gemaakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links