Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterke euro drukt omzet L'Oreal

Sterke euro drukt omzet L'Oreal

PARIJS (AFN) - De Franse cosmeticaproducent L'Oreal heeft naar eigen zeggen een 'bemoedigend' eerste kwartaal achter de rug waarin de resultaten tussen de verschillende divisies echter onderling sterk uiteenliepen. De omzet daalde wel met 2,2 procent tot 5,64 miljard euro, vooral door nadelige wisselkoerseffecten, meldde het bedrijf maandag.

Gecorrigeerd voor de invloed van de sterke euro, die de inkomsten drukte die behaald werden in veel andere valuta's, stegen de verkopen met 2,8 procent. Wanneer ook veranderingen in het productaanbod van L'Oreal buiten beschouwing worden gelaten, was zelfs sprake van 3,5 procent groei.

L'Oreal zag vooral sterke vooruitgang bij zijn divisies die luchtjes, professionele make-up en huidverzorgingsproducten maken. De afdeling consumentenproducten, goed voor ruim de helft van de totale omzet, kon beduidend minder sterke groeicijfers laten zien. Dat kwam mede door een sterk eerste kwartaal vorig jaar.

Duitsland

Het bedrijf is met name te spreken over de ontwikkelingen in Europa. In de zuidelijke landen was voor het eerst in 6 jaar tijd weer sprake van groei en ook in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, gingen de zaken goed.

Topman Jean-Paul Agon herhaalde dan ook dat hij voor heel 2014 opnieuw een toename van de omzet en winst voorziet die sterker is dan de groei van de totale markt. Wel wees hij op de nog altijd onzekere economische omstandigheden, met name wat betreft wisselkoersen in opkomende markten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr L'Oréal groeit verder
  2. 08 feb L'Oreal groeit door

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
L'OREAL

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

L'OREAL

444,950 19 apr
+21,350 +5,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links