Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen pakken winst op brexithoop

Gepubliceerd op 14 maart 2019 17:45 | Views: 2.986 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met winst gesloten. Beleggers reageerden positief op de uitslag van stemming in het Britse Lagerhuis die een no-dealbrexit afwijst. Verder werd gekeken naar de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China nu een top tussen de presidenten Donald Trump en Xi Jinping niet meer deze maand plaatsvindt. RoodMicrotec leverde op het Damrak fors in na tegenvallende cijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,9 procent hoger op 544,19 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 773,29 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt gingen tot 0,8 procent omhoog.

De Londense beurs steeg 0,4 procent. Het Britse parlement stemde woensdagavond tegen een vertrek uit de Europese Unie zonder deal. Donderdagavond stemt het Lagerhuis over de vraag of de brexit moet worden uitgesteld.

Definitief akkoord

Trump en Xi treffen elkaar naar verluidt niet meer deze maand. Pas als de twee presidenten elkaar ontmoeten zal een definitief akkoord tussen de VS en China kunnen worden ondertekend.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen in Amsterdam was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een winst van 3,1 procent. Staalbedrijf ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van 2,4 procent. In de MidKap stond betalingsdienstverlener Adyen bovenaan met een plus van 2,3 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD was de sterkste daler met een min van 1,2 procent.

Zwarte cijfers

Op de lokale markt raakte RoodMicrotec 9,4 procent kwijt. De toeleverancier van de chipindustrie schreef afgelopen jaar wel weer zwarte cijfers, maar de omzet viel lager uit dan eerder gemeld. Hunter Douglas klom 1,3 procent nadat de raambekleder de winst en omzet fors opvoerde. Dat was mede te danken aan overnames.

In Frankfurt verloor Lufthansa 6,3 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij stelde haar groeidoelstellingen naar beneden bij. Mediabedrijf RTL Group steeg in Luxemburg 1,2 procent na publicatie van de jaarcijfers.

De euro stond op 1,1301 dollar, tegen 1,1305 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 58,57 dollar. Brent daalde 0,3 procent in prijs tot 67,37 dollar per vat.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare