Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Achmea profiteert van verkoop Independer

Gepubliceerd op 14 maart 2019 08:17 | Views: 2.832 | Onderwerpen: verzekeringen

Aegon 21 feb

3,68 -0,03 (-0,86%)

ZEIST (AFN) - Achmea heeft zijn winst vorig jaar flink opgevoerd. Het verzekeringsconcern achter onder meer Zilveren Kruis en Interpolis profiteerde van de verkoop van vergelijkingssite Independer aan mediabedrijf De Persgroep.

Het resultaat voor belasting kwam uit op 566 miljoen. Dat is 76 procent meer dan in 2017. Onder de streep bleef 315 miljoen euro over, tegen een nettowinst van 216 miljoen euro een jaar eerder. De totale premieomzet dikte met 3 procent aan en de solvabiliteit verbeterde naar 203 procent. Dat laatste wijst op een betere financiële gezondheid voor de langere termijn.

Op het vlak van pensioen- en levensverzekeringen was sprake van aanhoudend hoge resultaten. Ook bij Schade & Inkomen gingen de zaken goed. Onder meer kostenverlagingen hielpen een handje mee, evenals de beperkte benodigde inzet van kapitaal voor de zorgpremies voor 2019.

Onrust

De zorgactiviteiten boekten een hoger resultaat dan in 2017, maar dat kwam door een beter resultaat op oude jaren. De basisverzekering is in 2018 echter nog altijd verlieslatend. Zonder de in 2017 getroffen verliesvoorziening van 108 miljoen euro was het resultaat hier negatief geweest.

Topman Willem van Duin merkte ook de onrust op de financiële markten in de afgelopen tijd. Maar volgens hem heeft dit evenals bijvoorbeeld de brexit of de handelsoorlog weinig impact op de resultaten van Achmea. Dat heeft te maken met het ,,defensieve risicoprofiel'' dat wordt gehanteerd.

De verkoop van Independer werd al in oktober aangekondigd. Hiermee was een zogeheten transactieresultaat gemoeid van 167 miljoen euro. Dat grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord